Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українцям стало дорожче судитися

В Україні з 1 січня відповідно до положень законів “Про судових зборах” і “Про державний бюджет” виросли розцінки на подачу судових позовів.

Українцям стало дорожче судитися


Тепер судитися стане дорожче, оскільки прожитковий мінімум з 1 січня зріс до 1600 гривень, а судові збори розраховуються в залежності від його розміру.

Наприклад, якщо в минулому році подача заяви на розлучення подружжя коштувала 550 грн, то тепер аналогічний процес обійдеться в 640 грн. Заява про поділ майна подружжя обійдеться від 640 грн до 4800 грн (1% від суми позову, але не менше 640 грн).

Адвокати нам повідомили, раніше ходили чутки, мовляв, тепер будуть істотно збільшені і розцінки на застави, але по факту цього не сталося.

“Що стосується інших позовів, то, на мій погляд, бажаючих судитися не поменшає. У цивільних справах підвищення судового збору ще ніколи не впливало на кількість позовів, більш того – деякі просто люблять судитися”, – говорить столичний адвокат Олександр Плахотнюк.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: