Вхiд на сайт
Авторизацiя

ДФС попередила водіїв авто на іноземній реєстрації про облави і нові штрафи

ДФС попередила водіїв авто на іноземній реєстрації про облави і нові штрафи
Поліція і податківці спільно шукатимуть порушників строків тимчасового ввезення автомобілів. Водіїв, які їздять дорогами України на автомобілях із іноземною реєстрацією будуть перевіряти частіше та, якщо вони протермінували час експлуатації в Україні свого авто, штрафуватимуть.

Державна фіскальна служба (ДФС) України попередила власників автомобілів з іноземною реєстрацією про те, що митниця і поліція проводитимуть спільні перевірки з метою виявлення на території України нерозмитнених транспортних засобів і притягнення їхніх власників до відповідальності.

«Митницями ДФС у взаємодії з територіальними підрозділами Національної поліції України проводяться спільні перевірки з метою виявлення транспортних засобів, які ввезені або знаходяться на митній території України з порушенням митного законодавства. За необхідності, з числа співробітників митниць ДФС та головних управлінь НПУ створюються спільні мобільні групи для відпрацювання автошляхів на предмет виявлення та припинення фактів знаходження на митній території України автотранспорту з порушенням митного законодавства», – йдеться в офіційній відповіді ДФС на запит порталу auto.ria.com, яку портал оприлюднив 13 жовтня.

У ДФС повідомили, що перебування з порушенням законодавства на території України нерозмитненого авто на термін від однієї до трьох діб карається попередженням або штрафом у 850 грн. Прострочення від 3 до 10 діб, або повторне порушення протягом року карається штрафом 5100 грн, а прострочення більш ніж на 10 діб – штрафом 17000 грн.

«Співробітники ДФС при виявленні фактів експлуатації автомобілів, що перебувають у режимі “тимчасове ввезення”, будуть розглядати питання про застосування санкцій, описаних в статті 485 Митного кодексу України, а саме – штраф у розмірі 300% митних платежів для цього автомобіля», – заявили у відомстві.

Щодо порушень, що стосуються термінів «транзиту» (ст. 470 МКУ), то прострочення на 1 добу карається попередженням або штрафом 170 грн, прострочення від 2 до 10 діб – штрафом 3400 грн, а за прострочення на понад 10 діб доведеться заплатити 8500 грн штрафу.

ZAXID.NET


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Убить пересечника 14 жовтня 2016 23:57
Не нравится +3 Нравится
Цікаво, на якій підставі копи будуть зупиняти автомобілі з іноземними номерами для ДеФераСів!? В них ж всього є 9 причин для зупинки на підставі ст.35 ЗУ про Нацполіцію. І перефірка ДеФераСами там не передбачена! ;)
Цитировать          1
Сергій 16 жовтня 2016 14:08
Не нравится +1 Нравится
Підставою може бути спец.операція.
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: