Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті висока смертність населення спричинена захворюваннями серця (ФОТО)

На Закарпатті висока смертність населення спричинена захворюваннями серця (ФОТО)
Серцево-судинні захворювання називають вбивцею №1 у світі. Сьогодні, 29 вересня, в обласному Центрі здоров’я в Ужгороді провели прес-конференцію, присвячену Всесвітньому Дню серця.

Про серцево-судинні захворювання та методики лікування розповіли головний лікар Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру, обласний кардіолог Роман Соскида та начальник управління організації лікувально-профілактичної роботи департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА, обласний терапевт Ольга Чемет.

Як зазначили медики, в Закарпатській області за минулий рік зареєстровано 631 378 осіб, які хворіють на серцево-судинні захворювання. Із них на гіпертонічну хворобу – 307 002 осіб, ішемічну хворобу серця – 246 334, гострий інфаркт міокарду – 1 077 осіб.

Не менш важливим є те, що саме через захворювання серця в області у 2015 році померло 8 831 особа, в тому числі працездатного віку – 803 осіб, що становить 9,1%. Зокрема загалом від ішемічної хвороби – 3427 хворих, від інфаркту міокарда – 236 хворих, від гострого інфаркту міокарду – 15,3%.

Ольга Чемет зазначила: «Медики мають донести кожному громадянину, що на здоров’я на 50% впливає спосіб життя, 20-25% – генетичні, 20-25% – економічні фактори, 5-10% – вплив медичної галузі. Зараз в Україні частка впливу на здоров’я медичної галузі складає 5%. За допомогою поширення інформації ми хочемо достукатися до всіх сердець».

Також на прес-конференції було зазначено, світ працює над тим, щоб до 2025 року зменшити смертність хоча б до 25%.

Роман Соскида розповів, що за рік до кадріодиспансеру звертаються 55-60 тисяч осіб дорослого населення, стаціонарно лікуються 5-6 тисяч . Основною масою є хворі, які потребують діагностики та лікування.

«Ми виконуємо 90% з усіх можливих операцій, які проводять в Україні операцій. За 5-6 років відбувся значний прорив надання допомоги при захворюваннях міокарда. Основним завданням є мінімізувати час доставки хворого до 120 хвилин, щоб зберегти його життя», - зазначив обласний кардіолог.

Протягом минулого року в диспансерно-поліклінічному відділенні ЗОККД прийнято та оглянуто 51 351 пацієнтів, у стаціонарі – 6 260 пацієнтів.

Наприкінці зустрічі лікарі медики наголосили, що результату важко досягти, якщо пацієнт свідомо не допомагає лікуванню. Існують дії, які дають можливість пацієнтам довше залишатися в доброму самопочутті. Тому такими важливими є зменшення шкідливих звичок, відмова від куріння, боротьба з ожирінням, контроль рівня цукру та артеріального тиску.

Усвідомлюючи, що серце є найважливішим органом, дбаючи про нього, людина самостійно подовжує свій вік.

Закарпатський Кореспондент


На Закарпатті висока смертність населення спричинена захворюваннями серця (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: