Вхiд на сайт
Авторизацiя

Секрети забудовників: що треба перевірити при купівлі житла

Секрети забудовників: що треба перевірити при купівлі житла


Ринок новобудов в Україні, і в Ужгороді зокрема, насичений привабливими пропозиціями та цікавими проектами. Однак при виборі квартири варто дотримуватися простих правил, що дозволять покупцю уникнути неприємних ситуацій та неочікуваних «сюрпризів».

Як розповідають у будівельній компанії «АvilaDeLuxe», у цьому питанні зайвою обережність ніколи не буде:

«На жаль, реалії нинішньої ситуації в країні потребують особливої уваги, зокрема у такому важливому питанні, як купівля квартири. Ситуація постійно змінюється, а тому «провести розвідку» навіть найвідоміших забудовників ніколи не буде зайвим. Зосередивши свою увагу на потрібних моментах, покупець може відгородити себе від проблем у майбутньому».

Відтак спеціалісти рекомендують при виборі житла провести власну нескладну «експертизу» забудовника.

З’ясувати серйозність намірів

Перш за все, варто перевірити, чи є у компанії офіційний сайт та «незаплямована» історія. Не буде зайвим пошукати інформацію про забудовника в мережі: з’ясувати, чи писали про них ЗМІ, які відгуки клієнтів, на сайті державного реєстру судових рішень (reyestr.court.gov.ua) перевірити чи не ведуться з компанією-забудовником якісь судові тяжби.

До речі, варто з’ясувати й інформацію про партнерів забудовника – зазвичай це банки чи фінансові компанії. Наразі галузь масштабно реформується, тож будь-які проблеми у фінустановах одразу ж з’являються в ЗМІ.

Йдемо на контакт

Далі йдемо в офіс забудовника. Варто відзначити, що він повинен бути відокремленим від будівництва та розміщеним у зручному для відвідання місці. У БК «АvilaDeLuxe» переконані:

«Офіс – це лице компанії, а тому воно повинне мати відповідний вигляд. Безумовно, клієнта має насторожити кімнатка-офіс в якійсь квартирці на околицях міста, або ж пропозиція підписання договору на будмайданчику чи в кафе «за рогом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ужгороді з’явиться унікальний багатоквартирний будинок з експлуатаційним дахом (ФОТО)

Оцінивши стан відділу продажів, вивчаємо документи забудовника:
• рішення про відведення земельної ділянки;
• акт на право власності, або договір оренди землі (стрoки повинні співпадати, а ще краще, якщо він укладений на більш тривалий термін, ніж задекларований період будівництва);
• техумови на комунікації ;
• експертиза проекту і сам проект ;
• ліцензія на будівельну діяльність ;
• дозвіл на ведення будівельних робіт.
Ці документи у відділі повинні пред’явити без краплини сумнівів.

Простежити хід будівництва та схеми оплати

Після розгляду гарних 3D-картинок майбутнього будинку обов’язково самостійно відвідайте місце будівництва. Зверніть увагу, як «жваво» воно відбувається, скільки працівників та техніки працює на об’єкті.

Паралельно слід дізнатися й про подробиці оплати. Уточніть, у якій формі покупцю пропонують вкладати кошти – краще, якщо це фонд фінансування будівництва або викуп облігацій. Окрім того, зверніть увагу на схему оплати: приймає компанія готівку, чи пропонує оплатити суму через касу банку.

Перевіряємо договір

Це останній, але найголовніший фактор у виборі забудовника. Є 10 обов’язкових пунктів договору із забудовником, котрі Вам варто переглянути. Зокрема:
1. Чітке визначення секції, поверху, номеру і площі квартири, що купується та її планування;
2. Терміни виконання робіт і здачі будинку в експлуатацію;
3. Вартість квадратного метра (важливо: у цьому аспекті варто не тільки порівняти ціну з середньоринковою, але й з’ясувати, чи впливають на ціну викупленої частки житла зміни курсу валют, та чи може забудовник змінювати її у ході будівництва);
4. Пункт про захист персональних даних;
5. Ризики і непередбачені обставини, які звільняють забудовника від відповідальності (форс-мажор), відповідальність продавця за невиконання зобов’язань;
6. Зобов’язання забудовника не відчужувати майнових прав на квартиру третім особам;
7. Частини, обсяг, терміни, умови інвестування (сума і порядок оплати, подробиці оформлення розстрочки платежів);
8. Перелік документів, на підставі яких забудовник здійснює будівництво;
9. Способи вирішення суперечностей;
10. Терміндії договору, реквізити сторін.

Уважність у виборі забудовника – важливий елемент купівлі житла. Дотримання цих простих порад допоможе Вам зберегти власні кошти та обрати найкращий варіант.

Будівельна компанія «Аvila De Luxe»


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: