Вхiд на сайт
Авторизацiя

На основі унікальної кузні «Гамора» створять філію краєзнавчого музею

На основі унікальної кузні «Гамора» створять філію краєзнавчого музею
У Лисичові (Іршавський район) тривають роботи з будівництва берегоукріплень р.Лисичанка. У березні цього року Геннадій Москаль у ході робочої поїздки на Іршавщину доручив водникам Закарпаття вирішити проблему з гірською річкою, яка змінила русло, почала підмивати дорогу й підбиратися до житлових будинків місцевих селян. І особисто ініціював виділення коштів для невідкладних робіт. На сьогодні проблема, за яку ніхто не брався в Лисичові роками, майже вирішена – в трьох місцях на берегах річки побудовані габіони, роботи з берегоукріплень тривають і далі.
Після огляду Лисичанки голова ОДА взяв участь у відомому фестивалі «Гамора», який щороку проводиться в Лисичові в кінці червня. І запропонував, як вирішити проблему з фінансуванням відомої кузні, відкритої ще у 18 столітті.
– «Гамора» – єдина діюча водяна кузня в Україні і дуже привабливий туристичний об’єкт, який має статус історичної пам’ятки, – відзначив Г.Москаль. – Однак вона давно потребує відновлення, а силами сільської ради це зробити неможливо. Тому ми розглянемо питання про створення на основі «Гамори» філії обласного краєзнавчого музею й включимо її у фінансування з обласного бюджету. Кузня може стати осередком ковальського мистецтва не тільки Закарпаття, а й усієї України. Це дійсно унікальний туристичний та історичний об’єкт, потенціал якого поки що використовується далеко не на повну силу.
На основі унікальної кузні «Гамора» створять філію краєзнавчого музею
На основі унікальної кузні «Гамора» створять філію краєзнавчого музею


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: