Вхiд на сайт
Авторизацiя

Хлопчик із Вільшанського дитбудинку – зірка американського телеканалу FOX25

Хлопчик із Вільшанського дитбудинку – зірка американського телеканалу FOX25Бостонські лікарі навіть точно не знають, скільки років закарпатцю Ігорю Лакатошу. Після того, як він за загадкових обставин сильно обгорів, мати навіть не відвезла його до лікарні, ніколи не взяла на руки. Хлопчик потрапив до дитячого будинку із серйозними вадами. Однак у нього є ангел-хранитель прямо в Америці.
У клініці «Shriner» кажуть, що під час критичної життєвої ситуації в Ігоря «увімкнувся» механізм виживання.
“Він підкорює серця людей. Навіть ті, хто не може йому допомогти, хочуть піклуватися про хлопчика,” запевняє лікарка маленького українського сироти пані Гертіган.
Невідомо , чи шкіра Ігоря була обпечена водою, чи в будинку, де він жив, трапилась пожежа, однак приблизно 30 відсотків його тіла було в опіках, які ніхто не обробив належним чином, із-за чого одна з рук приросла до грудей.
Пальці хлопчика з’єдналися за допомогою рубцевої тканини із зап’ястям і він насилу волочив ноги, не міг ходити й ледве згинав руки. Крім того, Ігор сильно недоїдав, міг вимовити всього декілька слів. Тож після позбавлення матері батьківських прав, його було доправлено до Вільшанського сиротинця для дітей із розумовими вадами, незважаючи на те, Ігор є розумною дитиною.
Рівно 2 роки тому ескулап зі США Геннадій Фузайлов побачив хлопчика з опіками десятилітньої давнини і відразу зрозумів, що повинен допомогти Ігорю.
“Спочатку був простий спосіб лікування, але згодом процедури ставали все більш складними,” наголосив пан Геннадій.
Слід зазначити, що лікар Фузайлов допомагає зцілювати пацієнтів із опіками, які не мають медичного страхування.
Тож коли Ігор вперше прибув до клініки «Shriner», одразу взявся його виходжувати. Хлопчик важив тоді менш ніж 30 фунтів, мав проблеми із травленням і зубами.
“Він харчувався молоком і хлібом, чекав, поки хліб розм’якне, бо через гнилі зуби йому доводилося жувати харчі протягом кількох годин”, сказав Фузайлов.
Але після багатьох операцій, а також завдячуючи турботі медиків, зараз маленький українець може говорити, ходити і навіть танцювати.
Він навіть вдається у «Shriner» до спілкування з такими дітьми, які говорять тільки іспанською. Тож через навички соціального виживання Ігор став унікальним хлопчиком, до якого тяжіють інші. Лікарський персонал називає його «вроджено щасливим», незважаючи на те, що йому довелося пережити.
Ігор повернеться в Україну тільки в липні. Прямо зараз, на жаль, його не можуть прийняти у клініці, але у «Shriner» отримали більше 50 дзвінків від людей зі США та Канади, які бажають прихистити хлопчика.
Ще Геннадій Фузайлов наголошує, що безкоштовно лікуватиме Ігоря Лакатоша у Бостоні доти, поки це буде потрібно. Утім оцінює, що шкіру пересаджувати доведеться й надалі через дорослішання хлопчика. Проте ескулап завжди радий бачити свого улюбленого пацієнта.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: