Вхiд на сайт
Авторизацiя

Техногенна катастрофа в Солотвині не лякає екстремалів: що коїться на популярному курорті

Техногенна катастрофа в Солотвині не лякає екстремалів: що коїться на популярному курорті
Закарпатське Солотвино завжди було унікальним курортом краю. Однак техногенна катастрофа, а саме обвал сольових шахт, значно обмежила його можливості та потік туристів.

Селище Солотвино, що на Тячівщині, впродовж багатьох років приймає відпочивальників на літній сезон. Ще з десяток років тому відпочинок тут прирівнювали до курорту на Мертвому морі, але в рази дешевше (далеко їхати не треба, вода солена, лікувальні грязі – в наявності).

Проте людей, які не бояться ризикувати, вистачає. Вони приїжджають і відпочивають. Спілкувалися з окремими з них і журналісти Zakarpattya.net, питали, чи безпечно відпочивати на одному з найпопулярніших курортів нашого краю Солотвині.

“Нема там нічого страшного, сама бачила…”

Ужгородка Марія Василівна: “Я не можу собі дозволити закордонну подорож, бо долар виріс, то поїду в Солотвино. І минулого року була, й два роки тому. Немає там нічого страшного, сама бачила…”

Остерігається, але збирається на солений курорт родина Петричко з Ужгородського району. Мама двох дітей Наталя каже. що відпочивають тільки біля найстарішого озера – Кунігунди – бо якось йому довіряє.

Біда може трапитися будь-коли, хіба таке спрогнозуєш?

У той же час самі рятувальники в неофіційній розмові кажуть: страшно. “Я приїжджав у Солотвино щоразу, коли утворювалися провалля, — розповідає один із колишніх працівників закарпатського УДСНС, який побажав лишитися неназваним. — Це страшно, коли земля провалюється на десятки метрів! І спрогнозувати, де утвориться наступне провалля неможливо! Як і переконувати, що там безпечно і завтра можна відпочивати, бо біди вже не буде”.

“Не дай, Боже, аби щось трапилося, коли там будуть люди….” – каже рятувальник.
Техногенна катастрофа в Солотвині не лякає екстремалів: що коїться на популярному курорті

Курорт колись був відомий на весь Радянський Союз

Люди в Солотвині вже є, а ще й не сезон…

В управлінні туризму та курортів Закарпатської ОДА кажуть, відпочивальники в Солотвині є. За офіційними даними, зараз туристично-рекреаційні об’єкти, які розташовані у Солотвині, щоденно відвідує близько 150-200 туристів! Щоправда, поки точних і об’єктивних цифр немає, бо сезон тільки-но розпочався і погодні умови не надто сприяли відпочинку.

За даними ДСНС, аварійний стан шахт — це проблема державного рівня, яка перебуває на контролі Кабміну. Наразі МНС-ники жодних ліквідаційних робіт не проводять. На місці працює ліквідаційна комісія, проводяться гірничі дослідження.

Тож наразі однозначної відповіді на питання, їхати на відпочинок у Солотвино чи ні – ніхто не дасть. Усе для кожного на власний розсуд…

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: