Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що станеться із тілом, якщо припинити пити каву

Що станеться із тілом, якщо припинити пити кавуУ світі роками точаться суперечки про те, чи варто пити каву і чи корисна вона. Остаточної вдповіді так і не було, адже у цього напою, як і безліч корисних властивостей, так і поганих (за умови, якщо ви перевищуєте дозу).

Як не крути, а кава чудово бадьорить і без неї часом буває дуже важко. Однак цікаво, що трапиться із тілом, якщо перестати пити каву.

Перше, що ви відчуєте – занепад сил. У вас буде боліти голова, ви будете відчувати втому і сильні перепади настрою. Такі симптоми лише перших кілька днів без кави – далі організм прийде в норму.

Ви можете втратити кілька кілограмів, або навпаки – потовстішати. Все діло в тому, що у першому випадку ми до кави часто беремо шоколадку, печиво чи інші солодощі і споживаємо багато калорій, не помічаючи їх. Без кави кількість солодкого зменшиться.

З іншого боку – кофеїн пригнічує апетит і без нього вам може хотітись їсти більше, аніж зазвичай.

Без кави значно покращується якість сну. Це вже доведено сотнями лікарів та вчених. Тож кофеїнозалежні люди сплять гірше і відпочивають менше. В перші дні відмови від кави ви не завжди відчуєте, що почали спати більше. Однак згодом можна помітити, що енергії та сил вистачає на увесь день, а не як раніше.

Експеримент по вивченню раку молочної залози довів, що жінки, які споживають по 5 чашок кави в день, на 57% рідше страждають таким видом раку. Без кави в організм потрапляє менше антиоксидантів, які захищають від утворення злоякісних пухлин.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: