Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені з'ясували, до чого може призвести хронічне недосипання

Вчені з'ясували, до чого може призвести хронічне недосипання
Медики рекомендують спати не менше шести годин на добу, так як в противному випадку вірогідність смерті від інсульту виростає в два рази в порівнянні зі здоровими людьми.

Дослідження проводилося на 1344 дорослих особах, відібраних випадковим чином. Середній вік випробуваних склав 49 років, 42% з них були чоловіками. Серед них медики виділили групу ризику — 39,2% учасників з високим індексом маси тіла, підвищеним холестерином і цукром у крові, а також з високим кров'яним тиском. Спостереження за ними велося протягом 16,6 років.

До кінця дослідження 22% хворих померли. Таким чином, вчені з'ясували, що ті, хто перебуває в групі ризику і приділяє сну більше шести годин щодоби, піддаються загрозі смерті від інсульту в 1,5 рази частіше, ніж здорові люди. Ті ж, хто спить менше шести годин на добу, схильні до ризику подібної смерті вже в два рази. Дослідники роблять висновки, що американці все більше жертвують годинами сну задля дозвілля, розваг і роботи. За словами вчених, це призводить до розвитку серцево-судинних захворювань.

Часте почуття неспокою і хронічна депресія можуть серйозно збільшити ризик виникнення онкологічних захворювань.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: