Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені розробили сонячні панелі, що виробляють електроенергію з обох боків

Вчені розробили сонячні панелі, що виробляють електроенергію з обох боків
Вчені дослідницького інституту сонячної енергії Сінгапура (SERIS), Національного університету Сінгапура і Міжнародного дослідницького центру сонячної енергії в Німеччині розробили і виготовили перший у світі двобічний сонячний модуль, що може працювати довше, ніж звичайні сонячні панелі і виробляти більше електроенергії.

Завдяки таким сонячним батареям виробництво енергії в найближчому майбутньому може стати більш ефективним, адже вони можуть поглинати сонячне світло як зверненою до Сонця площиною, так і нижньою поверхнею. Прототип був розроблений на основі двосторонніх сонячних фотоелементів ZEBRA IBC, ефективність яких досягає 22%. За словами генерального директора SERIS Арміна Аберле, ці IBC-фотоелементи відомі своєю надійністю і довговічністю.

Модуль вкриває подвійне ізолююче скло, що збільшує гарантійний термін використання: в порівнянні з більшістю сонячних панелей він може становити понад 30 років. А оскільки сонячний модуль двобічний, то може виробляти на 30% більше електроенергії.


«Верхня сторона таких панелей, потужністю 350 Вт, може бути виготовлена з використанням 60 IBC-фотоелементів (надрукованих методом трафаретного друку) їх ефективність становить 23%. З огляду на додаткові 20% потужності, одержувані за рахунок прозорої нижньої поверхні, кожен 60-елементний двосторонній IBC-сонячний модуль вироблятиме приголомшливі 400 Вт енергії», – сказав директор PV-модулів в SERIS Ванг Ян.

Вчені розробили сонячні панелі, що виробляють електроенергію з обох боків


Революційний сонячний модуль представлять на виставці у Шанхаї, Китай, що проходитиме з 19 по 21 квітня. Наступним кроком вчені називають передачу технології промисловим партнерам і випуск модулів на ринок приблизно через два роки.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: