Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені попередили про каскад магнітних бурь найближчим часом

Вчені попередили про каскад магнітних бурь найближчим часомЦими днями Земля увійде у смугу сильних магнітних бурь. Особливо сильні збурення магнітного поля очікуються 24, 25 та 28 лютого.
В ці дні можливе погіршення здоров'я у багатьох людей, а також бурі можуть призвести до збоїв у роботі мобільного зв'язку, авіаційного обладнання і навіть до коротких замикань в електромережі.

Особливу пильність в ці дні варто проявити людям, що страждають хронічними захворюваннями, особливо серцево-судинними. Та навіть у здорових людей сильні магнітні бурі можуть викликати головний біль, дратівливість та підвищення тиску.

-- Геомагнітні збурення на Землі виникають через процеси, що відбуваються на Сонці, -- пояснює Михайло Орлюк, завiдувач вiддiлу геомагнетизму Iнституту геофiзики iм.С.I.Субботiна НАН Украiни. -- Зокрема, на світилі виникають коронарні діри -- це ділянки з нижчою температурою, які ще називають темними плямами (температура в них майже у сто разів нижча, ніж на інших ділянках Сонця).

У таких плямах з часом починаються прориви магнітного поля, яке мало б утримувати сонячну речовину. В результатi вiдбуваються спалахи, пiд час яких сонячна речовина викидається у космос. Цей сонячний вітер, будучи направленим в бік Землі, викликає збурення магнітного поля планети.

-- Багато людей під час магнітних бур можуть відчувати головні болі,
безсоння, порушення роботи серцево-судинної системи, загострення хронічних захворювань, зниження працездатності, стреси. Як бути?

-- Треба сказати, що так реагують далеко не всi -- є метеочутливi люди, яким у такi днi дiйсно важко. Проте таких є лише 10-15%. А бiльшiсть iз нас пристосованi до магнiтних бур i переносять їх досить легко.

Проте справді обережними слід бути людям iз гiпертонiєю, серцевими проблемами, судинними патологiями -- їм варто завжди мати з собою лiки та, якщо є можливiсть, залишатися вдома. В ці дні пийте трав'яні чаї з валеріани, глоду, кропиви, шавлії, вживайте молочні продукти та відмовтеся віж важкої їжі.

– Реакція організму на магнітні бурі у кожної людини різна, -- каже Оксана Доценко, сімейний лікар. -- Вважається, що причиною поганого самопочуття людини може бути стан її здоров'я на цей момент.

Щоб легше пережити магнітні бурі, намагайтеся дотримуватися наступних рекомендацій: обмежте роботу, що вимагає підвищеної уваги і зосередженості, або відкладіть її на інший час; не провокуйте і не беріть участі у сварках і конфліктах, більше відпочивайте і гуляйте на свіжому повітрі, але не перебувайте на відкритому сонці.

Приймайте контрастний душ
, стежте за своїм артеріальним тиском, для зниження нервозності пийте заспокійливі засоби. Прислухайтеся до рекомендацій свого лікаря і завжди майте при собі необхідні ліки.

В ці дні рекомендується рослинна дієта
, вживання натуральних соків, відварів, цикорію, молочні продукти і нежирне м'ясо. Виключіть у цей період вживання алкоголю.

Натомість, підтримайте свій організм адаптогенами -- це елеутерокок, аралія, женьшень, родіола, лимонник, -- радить Георгій Гах, травознай. -- В аптеках продаються настоянки цих рослин на спирту, які додають до води або чаю. Проте при серцево-судинних проблемах, особливо якщо є гіпертонія, від адаптогенів варто утриматися.

В такому випадку зверніть увагу на рослини, які нормалізують діяльність серцево-судинної та нервової систем, покращують кровопостачання мозку. Це глід, меліса, м'ята, звіробій, листя суниці. Якщо у вас посилюється серцебиття, допоможе календула, пустирник, валеріана. З цих рослин роблять чаї (1-2 чайні ложки сухої сировини на склянку окропу), які п'ють 1-2 рази на день. А якщо ви гіпотонік чи реагуєте на зміни погоди пониженням тиску, тоді можна приймати і адаптогени, і ці рослинні чаї.

Для загального зміцнення організму в цю пору пийте чаї з шипшини, чорної смородини, узвари з сухофруктів, особливо з використанням сливи.
Ці напої діють на наднирники, стимулюючи вироблення гормонів для підвищення імунітету.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: