Вхiд на сайт
Авторизацiя

Унікальні туристичні родзинки розкидані по Ужгороду (ВІДЕО)

Міні пам'ятники Закарпаття розмістилися поки що в основному в Ужгороді. Серед них:

Бравий солдат Швейк
Місце на перилах було обране не випадково: саме в цьому місці вони пробиті кулями воєнного часу. Швейк тримає в руках кнедлік і, притримуючи шапку, дивиться вздовж річки, контролюючи пішохідний міст.

Унікальні туристичні родзинки розкидані по Ужгороду (ВІДЕО)


«Карпатія» - прототип справжнього пароплава, побудованого в 1903 році.
Судно належало британській судноплавної компанії Cunard Line. 15 квітня 1912 саме «Карпатія» зняла зі шлюпок пасажирів «Титаніка», які врятувалися після аварії.
Пізніше «Карпатія» затонула - 17 липня 1918 біля узбережжя Ірландії її розбомбила німецька підводний човен.
Ужгородська скульптурка порожниста: всередині можна поставити свічку.

«Свободка»
Вночі, якщо придивитися, то можна помітити слабкий вогник всередині лампи: це "перший Ужгородський маяк". В 2010 на річці Уж пройшли жартівливі змагання "Ужгородської регати", і саме для них Свободка стала маяком.

вузол Кротона
Зовсім поруч з маленьким Швейком можна побачити дивну річ: зав'язані у вузол перила набережної. Той, хто проходить мимо, дивується: хто зміг таке зробити з міцною залізною трубою? За словами архітектора, це - "вузлик на пам'ять", адже саме тут поставлять наступний міні-пам'ятник, який буде присвячений силачу Кротону. 1928 цей закарпатець, справжнє ім'я якого Іван Фірцак, був визнаний найсильнішою людиною планети.

Ференц Ліст

Ференц Ліст - знаменитий угорський композитор. В Ужгороді на перилах біля обласної філармонії Ференц Ліст пріслушіваеться чи правильно виконують музичні твори в філармонії.

Миколайчик
19 грудня в день св Миколая біля пам'ятника встановлюють будиночок. Діти закидають листівки з побажаннями, адміністрація міста переглядає і у деяких діточок мрії збуваються.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: