Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатському депутату, який організував виробництво та збут фальсифікату, повідомлено про підозру

Прокурор Закарпатської області повідомив про підозру депутату однієї з сільських рад, який організував масштабне виробництво та збут фальсифікованого алкоголю на Заході України
Закарпатському депутату, який організував виробництво та збут фальсифікату, повідомлено про підозру

Прокурор Закарпатської області Володимир Гаврилюк повідомив про підозру депутату одної з сільських рад на Хустщині у незаконному виготовленні алкогольних напоїв, шляхом відкриття підпільних цехів, незаконному використанні знаку для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, незаконному зберіганні з метою збуту, а також збуті та транспортуванні з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв та зберіганні, придбанні, перевезенні з метою використання при продажу товарів та збуті підроблених марок акцизного податку, вчинене організованою групою в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 28 - ч.2 ст. 204 КК України, ч.3 ст. 229 КК України, ч.3 ст. 28 - ч.1 ст. 204 КК України та ч.3 ст.199 КК України).
27 червня двом фігурантам вказаного кримінального провадження судом обрано запобіжні заходи. Зокрема, підтримано клопотання прокуратури і депутату сільської ради на Хустщині суд призначив тримання під вартою із визначенням грошової застави у 128 тис грн, іншому підозрюваному також – тримання під вартою із можливістю внесення 370 тис грн застави.
Йдеться про резонансне викриття та припинення масштабного виробництва фальсифікованого алкоголю на Заході України у березні 2017 року. Тоді, оперативниками одночасно було провено масові обшуки як безпосередньо на виробництві «лівої горілки», так і в організаторів «алко-бізнесу
Зокрема, в рамках кримінального провадження було затримано двох фігурантів цієї гучної справи, спільно з працівниками управління захисту економіки в області та слідчими обласної поліції та спецпідрозділу КОРД, проведено 25 санкціонованих обшуків у ході яких вилучено дві тисячі ящиків «горілки», 120 тисяч доларів США, 117 тисяч євро та 600 тисяч гривень. Крім того, вилучено обладнання для виготовлення алкогольної продукції, понад 5 тонн спирту, підроблені марки акцизного податку України, а також «чорну» бухгалтерію.
Цех з виготовлення фальсифікованої горілки розміщувався на Львівщині у м. Стрий, а основними каналами збуту «лівої горілки» були Західні регіони України.
Встановлено, що лише за одну добу такий міні-завод міг виготовити до 2-х тисяч ящиків алкоголю, прибуток «ділків» досягав за цей же час півмільйона гривень.
Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.
Закарпатському депутату, який організував виробництво та збут фальсифікату, повідомлено про підозру
Закарпатському депутату, який організував виробництво та збут фальсифікату, повідомлено про підозру

ФОТО з обшуків
Прес-служба прокуратури Закарпатської області


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: