Вхiд на сайт
Авторизацiя

"Укравтодор" почав реалізацію проекту сповільнення дорожнього трафіку

"Укравтодор" почав реалізацію проекту сповільнення дорожнього трафіку
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) розпочало реалізацію проекту сповільнення дорожнього трафіку (Traffic calming measures), повідомив глава агентства Славомир Новак в ході презентації першого так званого “острівця”, що дозволяє знижувати швидкість руху, в Лохвиці (Полтавська обл.).

“Це перший приклад застосування нашої стратегії щодо підвищення безпеки. Острівці – це одне з інженерних рішень, яке ви можете побачити в багатьох країнах Європейського Союзу. Вони дозволяють знизити швидкість руху на 50% на в’їздах у населені пункти, а швидкість – це перший ворог безпеки руху. Нам потрібно знизити швидкість на дорогах України”, – сказав він.

Новак також повідомив, що “Укравтодор” має стратегічний план на три роки по впровадженню різних інженерних споруд для зниження швидкості на дорогах.

“Такі інженерні рішення, як острівці, кільцеві, червоні переходи – наш стратегічний план на три роки з підвищення безпеки руху. В поточному році в Полтавській області ми маємо намір побудувати вісім таких розв’язок (острівців – ІФ). По Україні протягом трьох років хочемо побудувати 500 нових кільцевих, 1 тис. червоних надземних переходів, а також острівці. Будемо рахувати, скільки необхідно”, – повідомив глава агентства.

За його словами, він звернувся з листом до міністра інфраструктури Володимира Омеляна про необхідність знизити швидкість руху в межах населених пунктів з 60 до 50 км на годину.

“Міністр повністю згоден з цим. Сподіваюся, до кінця року завершимо цю роботу. Це буде фундаментальний крок на шляху до підвищення безпеки руху”, – резюмував Новак.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: