Вхiд на сайт
Авторизацiя

Через зростання зростання мінімалки "Укрпошта" хоче підняти тарифи на доставку газет

Через зростання суми заробітної плати тарифи на доставку періодичних видань для "Укрпошти" стають повністю збитковими.

Через зростання зростання мінімалки "Укрпошта" хоче підняти тарифи на доставку газет


Про це у відповіді на лист в. о. голови НСЖУ Сергія Томіленка щодо боргів перед газетами і обґрунтованості тарифів повідомив перший заступник генерального директора з фінансових питань УДППЗ "Укрпошта" Олександр Чернявський, повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на прес-службу Спілки.

"... Штат УДППЗ "Укрпошта" налічує близько 31,5 тис листонош, середня заробітна плата яких (2016) становить 1 873,6 грн, що майже в 3 рази менше середньої в Україні - 6 475,0 грн. Враховуючи, що найбільш питому вагу в загальних витратах УДППЗ "Укрпошта" займають витрати на оплату праці з нарахуваннями, а обсяг законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати тільки в 2017 році зріс в 2 рази ..., то при таких умовах вищевказані тарифи (на доставку преси - ред.) в 2017 році для підприємства є збитковими ... ", - йдеться в листі пана Чернявського.

Крім цього, у своїй відповіді він зазначає, що газети самі підвищують свою видавничу вартість, безвідносно до тарифів "Укрпошти".

В спілці журналістів аргументацію керівництва "Укрпошти" відкидають і переконані, що поштовий монополіст свідомо бойкотує урядову політику.

"Взагалі, як можна говорити про нові тарифи, коли керівництво "Укрпошти" заблокувало перерахування коштів передплатників редакціям газет? - зазначив Томіленко. - На тлі заяв прем'єр-міністра про збалансованість бюджету і готовність забезпечити новий розмір мінімальної зарплати, "Укрпошта" відповідальна працювати з Урядом, а не воювати з сотнями газет і мільйонами читачів".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: