Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Кабміні озвучили три сценарії завершення дії надзвичайного стану в енергетиці

У Кабміні озвучили три сценарії завершення дії надзвичайного стану в енергетиці
У Кабінеті міністрів України готують три сценарії завершення дії режиму надзвичайного стану в енергетиці країни: до квітня, вересня і до кінця поточного року.

Такі підсумки "енергетичної" наради озвучив віце-прем'єр України Володимир Кістіон.

"За попередніми прогнозами, запасів антрациту повинно вистачити на 40-50 днів. І за цей час ми повинні оперативно опрацювати питання імпорту антрациту. До п'ятниці Міненерговугілля разом з НКРЕКП повинні прорахувати три варіанти розвитку подій: завершення дії надзвичайних заходів з квітня до вересня і до кінця року. Відповідно, будуть запропоновані три варіанти закупівлі антрациту за кордоном, прораховано вплив імпорту вугілля на ціну електроенергії та алгоритм подальшої роботи енергосистеми", - написав віце-прем'єр в Facebook.

За його даними, зараз загальні запаси вугілля на складах - близько 1,6 млн тонн, передає НВ.

У Кабміні погодили оптимізацію витрат дефіцитного антрациту. Генеруючі компанії, у яких на складах більший запас вугілля, відвантажать певну кількість на склади тих компаній, де вугілля закінчується.

Нагадаємо, НП в енергетиці Кабмін ввів з 17 лютого у зв'язку з торговою блокадою поставок з окупованих регіонів Донбасу. Перекриття активістами залізничних шляхів з "Л/ДНР" викликало колапс на українських ТЕЦ.

Тоді говорилося, що термін дії надзвичайного стану становитиме один місяць.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: