Вхiд на сайт
Авторизацiя

Житло в розстрочку: українці знайшли альтернативу іпотечним кредитам

Житло в розстрочку: українці знайшли альтернативу іпотечним кредитам


Криза у банківській системі змусила українців пристосуватися до нової системи купівлі квартир на первинному ринку. Якщо раніше 70% таких покупок здійснювалися за допомогою фінустанов, то тепер, за оцінками спеціалістів, ця частка впала менше 5%. Відсутність іпотечних кредитів створила умови для активного розвитку важливого інструменту на ринку нерухомості - розстрочки.

Як розповідають у будівельній компанії «АvilaDeLuxe», у ситуації, що склалася, застосуванням механізму розстрочки зацікавлені і покупець і продавець:

«Сьогодні забудовники змушені шукати інші шляхи стимулювання купівлі житла, в «обхід» банківської іпотеки. Цю нішу на ринку поступово зайняли розстрочка та лізинг, які є необхідністю для обох сторін»

Житло в розстрочку: українці знайшли альтернативу іпотечним кредитамВарто відмітити, що система розстрочок працювала й раніше. Однак у докризові роки вона була не надто популярна – у більшості випадків покупці зверталися за фінансовою підтримкою саме до банків. Та після згортання іпотеки будівельні компанії зрозуміли, що ті 70% покупців, котрі використовували кредитування, без сторонньої допомоги не в змозі зробити покупку. Відтак на ринку новобудов активно почали з’являтися пропозиції купівлі житла в розстрочку чи в лізинг.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети забудовників: що треба перевірити при купівлі житла

Як розповідають у БК «АvilaDeLuxe» процес оформлення розстрочки простий та швидкий. Забудовник не вимагає від покупців підтверджуючих фінансову стабільність документів, клієнти вносять початковий внесок, який і виступає гарантом виконання зобов’язань.

У разі припинення платежів забудовники можуть залишити собі 10-20% суми першого внеску у якості неустойки. Ці пункти чітко прописуються у договорі, варто уважно його переглядати та, відповідно, чітко усвідомлювати свої фінансові спроможності. Таким чином, будівельні компанії нічим не ризикують, надаючи розстрочку покупцеві.

Однак важливі «плюси» отримує від такої системи і сам покупець. Окрім «нульових» відсотків та зручних термінів, які сьогодні пропонуються на ринку, клієнти будівельних компаній таким чином можуть «перестрахуватися», адже повністю розрахуватися вони можуть вже коли об’єкт готовий.

У питанні умов оформлення розстрочки платежу на ринку панує широке різноманіття. Такі рішення забудовники приймають враховуючи свої фінансові можливості та бізнес-політику. Терміни розстрочки можуть коливатися від 3-6 місяців до декількох років, а відсоткові ставки від 0 до 15-17%. Зазвичай ці дві величини поєднані і чим більше термін розстрочки, тим більша її вартість (%). Різняться і суми початкових внесків - в окремих випадках вони можуть складати навіть рекордні 5% від загальної вартості житла.

Житло в розстрочку: українці знайшли альтернативу іпотечним кредитамУ БК «АvilaDeLuxe», що будує в Ужгороді багатоквартирний будинок класу «Люкс», пропонують своїм клієнтам безвідсоткову розстрочку терміном до 12 місяців. Важливо, що в договорі не передбачено можливість збільшення ціни за придбані квадратні метри до завершення будівництва і зміну ціни на викуплену частку у зв’язку зі зміною курсу долара. Саме на ці пункти договору у будівельній компанії радять звертати особливу увагу при купівлі житла в розстрочку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зона відпочинку на даху: цікава новинка з’явиться в Ужгороді (ФОТО)

Більше інформації ви можете отримати на сайті БК «АvilaDeLuxe», або ж звернувшись до Центру продажу квартир у вашому місті.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: