Вхiд на сайт
Авторизацiя

Мінфін обіцяє весь фонд стипендій "роздати" кращим і пільговикам

Стипендіальний фонд не буде зменшений після зміни системи фінансування стипендій з 2017 року. Таку обіцянку озвучив заступник міністра фінансів Сергій Марченко на круглому столі у вівторок в Києві.

Мінфін обіцяє весь фонд стипендій "роздати" кращим і пільговикам


"Ми не будемо підтримувати ситуацію, коли підтримується сірість, і 75% студентів отримують стипендію просто тому, що вони вчаться. Це неправильно, просто смішно – ми утримуємо всіх студентів за рахунок кращих. Тому ми будемо підтримувати кращих, а стипендіальний фонд мінятися не буде", – сказав він.

За його словами, Міністерство фінансів і Міністерство освіти і науки обговорюють варіанти реформування системи виплати стипендій, щоб забезпечити ефективне витрачання наявних бюджетних коштів.

Заступник міністра підкреслив, що мова не йде про зменшення загального стипендіального фонду.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів пропонує урізати витрати на стипендії з нового бюджетного року.

У Міносвіти ж повідомили, що ініціативу Мінфіну не підтримують.

"МОН не розробляв і не ініціював проектів нормативно-правових актів, спрямованих на зниження рівня забезпечення стипендіями учнів та студентів", – відповіли у міністерстві на запит "Української правди. Життя".


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: