Вхiд на сайт
Авторизацiя

НБУ визнав неплатоспроможним державний банк

Національний банк України від 26 липня 2016 року вирішив зарахувати до категорії неплатоспроможних ПАТ "Державний земельний банк".

НБУ визнав неплатоспроможним державний банк


Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає "Обозреватель".

"Держзембанк" зарахували до категорії проблемних у березні 2016 року у зв'язку з виявленням конфлікту інтересів у банку. Однак він не виконав вимоги НБУ щодо усунення порушень законодавства. Жодних належних рішень керівних органів банку щодо вирішення актуальних проблем у регулятор не надходило. Крім того, ситуація почала погіршуватися.

"Оскільки упродовж терміну, встановленого законом, діяльність банку не була приведена у відповідність до вимог НБУ, регулятор зобов'язаний ухвалити рішення про внесення банку до категорії неплатоспроможних. У банку не були розміщені вклади фізичних осіб, тому навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб немає", - йдеться в повідомленні.

У НБУ нагадали, що, за рішенням Кабінету міністрів, на банк покладалися стратегічні завдання з кредитної підтримки підприємств агропромислового комплексу та впровадження відповідних державних програм. Однак в умовах відсутності відповідних змін у законодавство, банк із моменту отримання банківської ліцензії майже не здійснював банківську діяльність, передбачену статутом.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: