Вхiд на сайт
Авторизацiя

Світові валюти падають відносно долара після оприлюднення даних щодо Brexit

Світові валюти падають відносно долара після оприлюднення даних щодо Brexit
Результати референдуму в Великобританії, на якому вихід із ЄС підтримали більше половини британців, сколихнули світовий стан валют.

Як свідчать остаточні результати, опубліковані за підсумками обробки бюлетенів з усіх 382 виборчих дільниць, 52% британців (17,41 млн осіб) проголосували за припинення членства Сполученого Королівства в ЄС, 48% (16,14 млн осіб) виступили за продовження євроінтеграції. Нагадаємо, що на початку червня стало відомо, що в Британії зростає кількість прихильників виходу країни з Євросоюзу. Після чого стратегічний союзник королівства США, заявив про надзвичайну важливість збереження Лондоном свого місця в європейському співтоваристві.

Фунт стерлінгів відносно долара упав до 30-річного мінімуму. Результати вчорашнього референдуму у Великобританії щодо виходу зі складу Євросоюзу, на якому 52% британців підтримали Brexit, обвалили фінансові та фондові ринки, упав фунт стерлінгів, дешевшає нафта, удар отримав і російський рубль.

ПАДІННЯ ФУНТА СТЕРЛІНГА Сьогодні, 24 червня, валюта Великобританії – фунт стерлінгів – упала відносно долара США до 30-річного мінімуму й опустилася до 1,3459 долара (мінус 11,4%). Востаннє такий низький показник був у 1985 році, передає РБК. Такого падіння у фунта не було навіть під час останньої фінансової кризи 2008-2009 років. ПАДІННЯ ЄВРО На новину про Brexit відреагувала єдина валюта Євросоюзу. Євро на торгах утратив 3,4% й коштував 1,0997 долара США. Такі дані наводить Reuters. ПАДІННЯ ФОНДОВИХ РИНКІВ Можливий вихід Британії із ЄС обвалив фондові ринки у самій Великобританії та США. Британський біржовий індекс FTSE100 упав на 8%, передає Bloomberg. А на американських біржах через стрімке зниження котирувань зупинили торгівлю міні-ф'ючерсами (S&P 500 подешевшав на 5%).

ПАДІННЯ ВАРТОСТІ НАФТИ Британська новина обвалила на 6% й ціни на нафту на світовому ринку. Ціна бареля європейської Brent знизилася на 6,52% до позначки в 47,60 долара. Нині її ціна підвищилася до 48,40, зазначає Bloomberg. Більш ніж на 6,6% впала і техаська нафта WTI, яка рано-вранці сьогодні коштувала 46,89 долара за барель. Нині її вартість зросла до 47,60. ПАДІННЯ РОСІЙСЬКОГО РУБЛЯ "Чутливий" до вартості нафти на світовому ринку російський рубль також почав втрачати позиції. На позабіржових майданчиках Forex і на Чиказькій фондовій біржі курс долара до рубля знижувався до 67 рублів. Проте пізніше зміцнився до 65,5 рубля, передає РБК. ПАДІННЯ ВАЛЮТ СВІТУ Практично всі світові валюти падають відносно долара після оприлюднення даних щодо Brexit. Ослабли польський злотий, угорський форинт і південноафриканський ранд. Вартість долара виросла до 4,1 злотого, піднявшись на 7,7%. До форинтів долар подорожчав на більш ніж на 6% і досяг 290,8 форинта за долар. Ранд впав на 6,8% відносно долара станом на 11:25 ранку в Гонконзі й досяг рекордно низького рівня відносно ієни, пише Bloomberg.

ПАДІННЯ АЗІАТСЬКИХ РИНКІВ ТА ВАЛЮТ
Азіатські індекси та валюти також упали після новин про попередні результати референдуму в Великобританії. Японський біржовий індекс Nikkei 225 впав на 3,05%, гонконгський Hang Seng – на 3,33%, шанхайський SSE Comp – на 1,21%. Японська валюта ієна злетіла до найвищого значення до долара за два з половиною роки: долар впав до ієни на 4,6%, до 101,6. Під час торгів долар ненадовго пробивав позначку 100 ієн. Південнокорейська вона втратила 3,3%, китайський юань – 0,75%. MSCI Emerging Markets Currency Index впав на 1,3%. На відкритті торгів 24 червня індекси Східної Азії росли: провідний індекс Токійської біржі Nikkei піднявся в перші хвилини торгів на 0,6%, а індекс KOSPI фондової біржі Сеула – на 0,2%. Індекси двох основних фондових ринків Китаю (в Гонконзі та Шанхаї) трималися в районі закриття попереднього дня. Приводом для обережності інвесторів були неоднозначні результати референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу. Через годину після початку торгів, коли перші результати референдуму в Великобританії показали перевагу прихильників виходу з ЄС, індекси почали падати.

ТСН


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: