Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вечір романтичної музики відбудеться в Закарпатській обласній філармонії

Вечір романтичної музики відбудеться в Закарпатській обласній філармонії
Епоха романтизму подарувала світові цілу плеяду яскравих композиторів і безліч музичних шедеврів. Деякі з них прозвучать і 17 червня – у Закарпатській обласній філармонії відбудеться вечір романтичної музики за участі Ольги Чундак (орган) і Віктора Ковача (тромбон).

Молоді ужгородські виконавці зіграють і соло, і в дуеті. У програмі: Соната № 5 D dur Ф.Мендельсона, "Пісня трубадура" П.Глазунова, "Симфонічна п'єса" А.Гільмана, Токата Є.Жігу, "Dance Macabre" К.Сен-Санса, "Concertante. Duet for trombone and organ" Г.Холста, "Пісня про Японію" С.Верхелста й ін.

Щодо виконавців, то Ольга Чундак вже добре знайома не лише ужгородському слухачеві, а й далеко за межами Закарпаття. Свої перші кроки у музиці вона здійснювала під пильним оком заслуженої артистки України Наталії Висіч (орган) та Гліба Добрушкіна (фортепіано). Дівчина закінчила Ужгородське державне музичне училище ім.Д.Задора та Ужгородський філіал Донецької державної музичної академії ім.С.Прокоф'єва за двома спеціальностями – фортепіано та орган. Її творча біографія насичена концертами і поїздками, участю та перемогами у таких музичних конкурсах і фестивалях, як "Срібний дзвін", "Закарпатський едельвейс", Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики ім.Наталії Висіч (м.Ужгород), "Київ Музик Фест", Міжнародний конкурс ім.Л.Бетховена (м.Харків), Міжнародні конкурси органістів ім.Ф.Гедіке та ім.М.Таривердієва (Москва). Брала участь у майстер-класах К.Латали (Польща), Л.Бербена (Нідерланди-Німеччина), Г.Булибенко (Україна), Й.Труммера (Австрія), А.Баль (Франція-Швейцарія), Т.Гланца (Німеччина), у дистанційних online майстер-класах музичного директора Вестмінстерської церкви П.Стеценка (США) й органіста Нотр-Дам де Парі Т.Сандмана (Франція-Нідерланди). Ольга Чундак неодноразово виступала на сцені Закарпатської обласної філармонії, а із сольними концертами вже відвідала Дніпропетровськ, Львів, Одесу, Білу Церкву, Маріуполь. Артистка духового оркестру Закарпатської обласної філармонії, вона також мала спільні проекти із камерними оркестрами філармонії й Ужгородської музичної школи ім.П.Чайковського, хором і симфонічним оркестром Ужгородського музичного коледжу ім.Д.Задора тощо. До слова, у цих закладах вона працює як педагог-концертмейстер, а недавно дебютувала і як наставник юних органістів.

Партнером Ольги Чундак на сцені буде не менш талановитий і перспективний музикант Віктор Ковач. Свій виконавський талант він виявив ще в роки навчання в Ужгородській дитячій школі мистецтв. У професійному сенсі Віктор найбільше завдячує своєму наставнику в Ужгородському державному музичному училищі ім.Д.Задора по класу тромбона Анатолію Ноздраню. Ще в студентські роки хлопець починає працювати викладачем школи мистецтв та артистом симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії, а згодом додалася ще й робота в Закарпатському обласному музично-драматичному театрі. Наразі Віктор Ковач навчається у Львівській національній музичній академії ім.М.Лисенка у класі викладача Олександра Савельєва. Є лауреатом конкурсу "Закарпатський едельвейс", неодноразово виконував сольні номери з камерним і симфонічним оркестрами філармонії, а в складі інших симфонічних та оперних оркестрів об'їздив із концертами Велику Британію, Австрію, Німеччину, Італію, Францію, Швейцарію. Нині у філармонії Віктор Ковач є артистом і концертмейстером групи тромбонів у духовому оркестрі.

Ось такий цікавий тандем вже подарує меломанам прекрасні зразки музики епохи романтизму.

Концерт пройде у рамках проекту "Музика вихідного дня". Ведуча – Рената Бірта. Початок о 17.00, повідомляю


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: