Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сусідство з міні-ГЕС: що насправді думають громади на Тячівщині (ВІДЕО)

Сусідство з міні-ГЕС: що насправді думають громади на Тячівщині (ВІДЕО)


Останнім часом тема гідроенергетики на Закарпатті набула чималого розголосу. Однак здебільшого дискусія навколо будівництва в області міні-ГЕС пов'язана з абсолютно безпідставними звинуваченнями, нерідко має політичне підґрунтя, дискредитує не тільки конкретних опонентів, але й поняття малої гідроенергетики вцілому.

Так, нещодавно на одному з місцевих інтернет-видань було опубліковано інформацію про те, що громада села Руська Мокра невдоволена інвестором, який побудував у селі міні-ГЕС. У тексті автор навів текстовий коментар одного з мешканців села, а вінцем публікації став разючий заголовок, що не відповідає дійсності, ба більше суперечить самому тексту публікації. Спілкування з мешканцями села розвіяло будь-які сумніви - інформація, викладена у статті, неправдива.

Також у мережі опублікували й скандальне повідомлення про, начебто, причетність інвестора до руйнування мосту у селі Красна. Очільниця громади обурена недостовірною інформацією – на власній сторінці у Фейсбуці голова села Мар’яна Носа спростувала вигадки зацікавлених осіб.

На переконання представників громад, спеціалістів та фахівців у цій сфері, безумовно впровадження будь-яких гідроенергетичних проектів повинне здійснюватися з дотриманням культури будівництва таких об’єктів, врахуванням світового досвіду та збереженням довкілля, тому контроль і дискусія у цьому напрямку повинні бути. Але дискусія адекватна і фахова, що ґрунтується на фактах та дослідженнях, а не на домислах зацікавлених осіб.

Усі подробиці справи з'ясовували журналісти - деталі на ВІДЕО:




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: