Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сьогодні виповнюється рік з початку "безвіза": за цей час понад 20 млн разів українці перетнули кордон з ЄС

Сьогодні виповнюється рік з початку "безвіза": за цей час понад 20 млн разів українці перетнули кордон з ЄС
За рік дії безвізового режиму в Україні зафіксовано понад 20 млн перетинів кордону з Євросоюзом, що на 2,3 млн більше, ніж у попередні роки. Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян в ефірі телеканалу "112".

"Якщо порівняти цифри за рік до безвіза і рік безвіза, то ми впевнено можемо сказати, що безвіз зіграв свою роль, українці стали більше їздити в ЄС. Якщо за рік до безвіза ми зафіксували трохи більше 17,7 млн перетинів кордону українцями в ЄС, то за рік безвіза їх вже більше 20 млн. тобто 2,3 млн перетинів кордону українцями в ЄС - це та чиста динаміка, до якої спонукало рішення про безвіз", - сказав він.

Слободян додав, що з новим біометричним паспортом кордон перетнули 555 тис. українців (4% від загальної кількості перетинів).

"У той же час зараз ми спостерігаємо динаміку дуже швидкого приросту громадян України, які перетинають кордон у ЄС, маючи біометричний паспорт. Тому дві причини. Перша - це початок літнього туристичного сезону. А друга - те, що в старих паспортах громадян строк дії довгострокових шенгенських віз закінчується", - зазначив Слободян.

Разом з цим спікер Держприкордонслужби Сергій Гунько в ефірі телеканалу "112 Україна" підкреслив, що попит на оформлення біометричних паспортів серед українців ще зберігається.

"Зараз вже не така величезна кількість, що ми оформили минулого літа. За цей рік, що минув, оформлено понад 5 млн біометричних закордонних паспортів. Це дуже багато. Для порівняння, у попередні роки ми оформили до 2,5, тобто більш ніж в рази зріс попит", - прокоментував спікер.

За його словами, черги за оформленням паспортів ще зберігаються, але ситуація більш спокійна.

"Поступово підключаються ЦНАП до цієї діяльності у великих містах, там ситуація покращилася. У тих місцях, де ЦНАП ще не підключилися - там поки зберігаються черги. Але ми розраховуємо, що найближчим часом ситуація виправиться... На сьогоднішній день ця чергу істотно зменшилися, але затримки ще залишаються", - підсумував Сергій Гунько.

Нагадаємо, безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом набрав чинності 11 червня.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: