Вхiд на сайт
Авторизацiя

Перший серед українців: Віталія Кличка прийняли у Міжнародну залу боксерської слави

Перший серед українців: Віталія Кличка прийняли у Міжнародну залу боксерської слави
Перший український чемпіон світу з боксу серед професіоналів Віталій Кличко став також першим українцем, якого прийняли у надпочесну Міжнародну залу боксерської слави. Сталася офіційна церемонія введення у Залу слави нових членів цієї ночі у Канастоті, США, - місті, де розташовані Зала слави і Музей боксу. Там вшановано тих, хто зробив великий внесок у розвиток боксу.

Разом з Кличком-старшим цьогоріч до Зали прийняли також мексиканця Еріка Моралеса та американця Рональда Райта – у категорії сучасних боксерів. Загалом таких категорій п'ять – сучасні, старожили, піонери, не спортсмени та оглядачі.

Заходи у Канастоті тривали з 7 до 10 червня. Зокрема, Віталій відвідав Музей боксу та зробив відбиток кулака, який залишають нові учасники Зали слави. Кулак українця став 300-м в Музеї боксу. Він важить близько 5 кг. Також Віталій взяв участь у Параді чемпіонів. По місту на кабріолетах проїхався і його брат Володимир Кличко. Нема сумнівів, що він стане наступним українцем – членом Зали слави. Це станеться за чотири роки – згідно з правил, боксера можуть прийняти у Залу слави не раніше, ніж за п'ять років після завершення кар'єри.

Віталій Кличко – чемпіон світу з боксу серед професіоналів за версіями WBO (1999 – 2000), WBC (2004 – 2005, 2008 – 2013). Свій останній бій провів 8 вересня 2012-го у Москві – переміг нинішнього "регулярного" чемпіона світу за версією WBA, сирійця Мануеля Чарра. Всього українець провів на профі-ринзі 47 боїв. Виграв 45, 41 раз нокаутом і двічі програвав.

Залу слави і Музей боксу відкрили у 1990 році. У Залу були введені Мухаммед Алі, Майк Тайсон, Джо Луїс, Макс Шмеллінг, Роккі Марчіано, Джо Фрейзер та інші легендарні боксери. Серед членів Зали також двоє уродженців Києва, які виступали на ринзі під американським прапором – Бенні Басс та Луїс Каплан.

Перший серед українців: Віталія Кличка прийняли у Міжнародну залу боксерської слави


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: