Вхiд на сайт
Авторизацiя

Нова система отримання субсидій: на українців чекає три етапи перевірок

Нова система отримання субсидій: на українців чекає три етапи перевірок
У зв'язку з монетизацією субсидій в Україні буде введена система перевірок субсидіантів.

Міністерство фінансів пропонує ввести трьохетапний контроль – при оформленні субсидії, під час отримання допомоги і після того, як субсидію забрали. Знайшли порушення – використану знижку повертають до бюджету.

У Міністерстві соціальної політики пропонують, щоб додому до одержувачів субсидій приходили соціальні інспектори, які будуть оцінювати рівень матеріального добробуту субсидіантів.

Примітно, що на посиленні перевірок субсидіантів наполягають міжнародні кредитори, оскільки Україна витрачає на субсидії рекордну у своїй історії суму – понад 70 млрд грн на рік.

Видатки на програму зростають щорічно та після прийдешнього підвищення тарифів можуть збільшитися ще на 27 млрд грн (за умови підвищення тарифу на газ до рівня імпортного паритету, подорожчання гарячої води та опалення).

В Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть отримувати тільки сумлінні платники спожитої послуги. Житлова субсидія призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію або оскарження заборгованості в судовому порядку. При наявності заборгованості за спожиті послуги більше ніж за 2 місяці субсидія на електроенергію не буде нараховуватися.

Українців, які отримують субсидії, будуть відвідувати інспектора, які будуть оцінювати матеріальний добробут субсидіантів.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: