Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатська обрада просить центральну владу запустити потяг "Інтерсіті" сполученням "Київ-Ужгород"

Закарпатська обрада просить центральну владу запустити потяг "Інтерсіті" сполученням "Київ-Ужгород"
У ході 11-ої сесії Закарпатської обласної ради ухвалено рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо запуску потягу «Інтерсіті» сполученням «Київ – Ужгород», адресоване Міністерству інфраструктури України та публічному акціонерному товариству «Українська залізниця», а також народним депутатам України від Закарпатської області та обласним радам.

Закарпатська обрада просить центральну владу запустити потяг "Інтерсіті" сполученням "Київ-Ужгород".
У документі зазначається, що Закарпатська область має сприятливе гографічне розташування для розвитку зовнішньоекономічного співробітництва. Територією області пролягають основні торгівельні шляхи держави та здійснюється великий обсяг вантажних вітчизняних і транзитних експортно-імпортних перевезень. Пріоритетним для соціально-економічного піднесення не тільки Закарпатської області, а й країни в цілому, є й розвиток туристично-рекреаційної галузі регіону. За останні роки значно зросла популярність термальних і мінеральних джерел області серед туристів та гостей Закарпаття. В області традиційно активно розвиваються і мають перспективи десятки різноманітних видів туризму, серед яких: оздоровчий, спортивний, історичний, велосипедний, піший, конференц-туризм, ено- (винний) і загалом гастрономічний, тури в квітуче Закарпаття і Закарпаття живе (ферми буйволів, оленів, страусів, реабілітаційний центр бурого ведмедя і навіть бьордвотчінг, споглядання за птахами) тощо.

Транскордонний організований туристичний продукт завжди є привабливим і в майбутньому його значущість лише зростатиме. Тому важливу роль відіграє розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури області.

Органи місцевого самоврядування та виконавчої влади Закарпатської області неодноразово зверталися до відповідних центральних структур щодо необхідності налагодження якісного залізничного сполучення Закарпаття зі столицею, іншими регіонами України і в межах області та надання Укрзалізницею якісних послуг. Відкриття 24 травня 2018 року Бескидського двоколійного залізничного тунелю в Українських Карпатах, котрий збільшує пропускну спроможність по великому магістральному залізничному коридору, полегшує можливість вирішення цих питань.

«З огляду на туристично-рекреаційну привабливість закарпатського краю, розширення міжрегіональної транскордонної співпраці, ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємося із проханням у найкоротший термін вирішити питання щодо запуску швидкісного потягу «Інтерсіті», що дозволить з’єднати столицю України – Київ з обласним центром Закарпатської області – Ужгородом.

Переконані, що запровадження цього маршруту сприятиме суттєвому збільшенню туристичних потоків, а також консолідації областей України. Потяг долатиме відстань між містами на декілька годин швидше, що позитивно позначиться на інвестиційній привабливості, пожвавленні ділової активності підприємців та економіки області й країни в цілому», - наголошується у Зверненні, повідомили у прес-службі Закарпатської облради.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: