Вхiд на сайт
Авторизацiя

Газопровід в обхід України: Швеція дала згоду на будівництво "Північного потоку-2"

Газопровід в обхід України: Швеція дала згоду на будівництво "Північного потоку-2"
Нагадаємо, в німецькому Лубміні вже почалося будівництво газоприймальної станції в рамках проекту газопроводу "Північний потік-2".

Швеція дозволила будівництво двох ниток газопроводу "Північний потік-2" у своїй економічній зоні. Про це повідомив міністр підприємництва та інновацій Мікаель Дамберг, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Sveriges Radio. За його словами, уряд Швеції не зміг сказати "ні" менеджменту "Північного потоку-2".

Нагадаємо, в німецькому Лубміні почалося будівництво газоприймальної станції в рамках проекту газопроводу "Північний потік-2". Противники проекту - в тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини обсягів газу в ЄС. Крім Німеччини, Фінляндія також схвалила будівництво газопроводу, довжина якого становитиме 1200 км.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що проект "Північний потік-2" не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера. Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що «Північний потік-2» стане важелем тиску Росії на ЄС і поставить під загрозу енергетичну безпеку Європи. Виступаючи на конференції про питання транзиту російського газу до ЄС в Брюсселі, він зазначив, що даний проект – це «гібридна зброя, яке спрямована проти європейських держав, і ми повинні це зупинити...

Росія хоче побудувати газовий потік, знищити українську ГТС і дістати абсолютно єдиний важіль тиску на європейські країни».

УНІАН


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: