Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені назвали пісню, яка допоможе врятувати життя

Вчені назвали пісню, яка допоможе врятувати життя
Для того, аби витримати правильний темп при реанімації людини завдяки непрямому масажу серця, вчені з Барселони радять запам'ятати ритм пісні Macarena. Про це повідомляє Naked Science.

Штучна вентиляція легень та непрямий масаж серця для термінової реанімації повинні здійснюватися у відповідності з перевіреною технікою і в певному темпі: так, важливо робити від 100 до 120 натискань на легені за хвилину.

Людям, у яких немає достатньої практики, дуже складно витримати правильний ритм. Саме тому вчені з Барселони вирішили дослідити, наскільки у цій справі можуть допомогти пісні відповідного темпу. Експерименти на 164 студентах-добровольцях показали, що найкрощого результату при реанімації людини добивались саме ті, хто наспівував пісню Macarena — головний хіт іспанської групи 90-х Los del Rio.

Темп композиції — 103 bpm — виявився оптимальним для дотримання потрібного ритму реанімаційних процедур. Про це професор Енріке Каррера Карденал і його колеги з університету Барселони повідомили на Європейському конгресі з анестезії 2018 року, що проходив у Данії.

"Варто додати, що студенти попередньо навчалися техніки серцево-легеневої реанімації. У дослідах вони проводили всі процедури на манекені протягом двох хвилин. Одна група піддослідних робила це сама по собі, інша — під мобільний додаток-метроном, який задає ритм, третя — під пісню. Найкраще проявили себе ті, хто користувався метрономом: 91% натискань у них відбувався в потрібному ритмі. Однак і під Macarena їхня кількість становила 74% — проти лише 24% «правильних» натискань у тих, хто не користувався жодним методом для витримування темпу", – йдеться у повідомленні.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: