Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ужгородські діти розмалювали десятки еко-торб

Ужгородські діти розмалювали десятки еко-торб
У суботу в Ужгороді на площі Фенцика, перед філармонією, відбувся фестиваль "Мироліто", організований Закарпатським благодійним фондом "Карітас".

Захід проводиться з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Серед різноманітних майстер-класів популярністю користувалося декорування . Представники ГО "Щасливі діти" як волонтери теж долучилися до свята. Оскільки організація вболіває за екологію рідного Закарпаття, то цього разу теж декорували екоторби. А ще - пояснювали дітлахам, чому важливо використовувати у побуті саме такі торби, а не поліетиленові пакети. Усього було задекоровано 100 таких торб.

Ми ніколи не замислювалися, скільки поліетилену продукуємо. Ніколи про це в колі сім'ї не говорили. А це ж дійсно жах. Гори сміття. А насправді можна його і не створювати, якщо замість пакетів використовувати такі торби. От зараз син домалює і буду ходити з нею за продуктами", - поділилася Марина Когутич з Перечина.

А тим часом активісти ГО "Щасливі діти" не зупиняються виключно на заходах просвітницького спрямування. Наразі подано звернення до міського голови Ужгорода Богдана Андріїва. Таким чином, на думку активістів, будуть зроблені перші кроки на шляху до зменшення обігу поліетиленових пакетів у торгівельних мережах та точках роздрібної торгівлі Ужгорода, а у майбутньому — їх заборони.

У зверненні, зокрема, йдеться: “Зважаючи на актуальність та гостроту проблеми, усвідомлюючи необхідність її вирішення на вищих (в першу чергу, законодавчому) рівнях, звертаємося до Вас з пропозицією:

- організувати «круглий стіл» за участю представників міської ради, відповідних управлінь, науковців, екологів, представників середнього та малого бізнесу зі сфери торгівлі, громадських організацій та громадськості, під час якого обговорити ситуацію із засиллям поліетилену та непоправної шкоди екології Закарпаття, визначити конкретні кроки у напрямку подолання поліетиленозалежності містян;

- доручити відповідній комісії підготувати проект рішення про ініціативу щодо заборони використання та продажу поліетиленових пакетів у місті Ужгород, винести дане питання на сесію;

- подати звернення до Верховної Ради стосовно необхідності прийняття закону про заборону використання та продажу поліетиленових пакетів”.

За інформацією представників ГО, звернення про заборону використання поліетиленових пакетів до Верховної ради вже подали Київська та Луцька міські ради. Наразі йдеться, аби цей список поповнив й Ужгород. Активісти готові співпрацювати з іншими містами України, щоб подібні звернення подали якомога більше населених пунктів, що дасть можливість зрушити це питання на законодавчому рівні.

За попередньою інформацією, круглий стіл в Ужгороді відбудеться 12 червня.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: