Вхiд на сайт
Авторизацiя

В школу за пропискою: через нововведення в Україні з'явилися нові корупційні схеми

В школу за пропискою: через нововведення в Україні з'явилися нові корупційні схеми
Прийом з травня 2018 року першокласників до школи за місцем прописки створив справжній нелегальний ринок для бажаючих на цьому заробити, а також обмежує права дитини на отримання якісної освіти. Таку думку висловила народний депутат від БПП Ірина Суслова.

"Що створили цим наказом і що відбувається зараз. Зараз укладаються фіктивні договори оренди, які коштують від 300 до 500 доларів. На стовпах прямо, в інтернеті можна побачити оголошення, що зроблю прописку, офіційно, школа поруч така-то. Ми відкрили "чорний ринок". Будь ласка, підписуйте договори на 2-3 місяці. Наші попередження до Міністерства освіти були озвучені, але вони не були враховані", - наголосила нардеп.

За її словами, так званий новий порядок зарахування дітей до школи також іде врозріз із метою реформи.

"Гроші не пішли за дитиною. Не дитина з батьками вибирає собі школу, в якій буде вчитися і реалізовувати своє право на освіту. А гроші йдуть за РДА. Саме районні державні адміністрації роблять розклад цих шкіл і закріплюють за територією, яку обслуговують. Тепер РДА визначає, куди підуть гроші на освіту. Це в свою чергу позбавляє можливості конкурувати між школами", - зазначила Суслова.

Нагадаємо, 10 травня Міносвіти встановило пріоритетне зарахування в 1-й клас дітей, проживають на території обслуговування школи, і дітей її співробітників.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: