Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ставки розмитнення "євроблях" збираються змінити: в Раді озвучили цифри

Ставки розмитнення "євроблях" збираються змінити: в Раді озвучили цифри
Нові ставки розраховані так, щоб вони захищали Україну від екологічної шкоди, пояснила Южаніна

Незважаючи на те, що в Україні готуються вжити каральні заходи для власників автомобілів на єврономерах, парламентський комітет з питань податкової та митної політики розглядає можливість зниження ставок розмитнення автомобілів. Про це розповіла глава комітету Ніна Южаніна в інтерв'ю "НВ".

"Зараз ми схиляємось до того, щоб надати можливість розмитнити автомобілі за новими ставками", – сказала вона.

За словами Южаніної, нові ставки розраховані так, щоб вони захищали країну від екологічної шкоди, якої завдають старі автомобілі.

"Ставки знизять. Зараз на новий автомобіль з об'ємом двигуна в 1,6 тис куб см акциз становить 427 євро, віком до п'яти років – 2629 євро, понад п'ять років – 3906 євро. За моєю шкалою, за новий автомобіль з таким об'ємом двигуна потрібно буде сплатити 150 євро, до п'яти років ("євро-5") – 300 євро, 2005-2009 року випуску ("євро-4") – 750 євро, 2000-2004 року (євро-3") – 1500 євро", – пояснила Южаніна.

При цьому за автомобілі стандарту "Євро-2" доведеться сплатити 7500 євро, додала Южаніна.

"Тут акциз виконуватиме регулюючу функцію, щоб обмежити ввезення таких автомобілів до України", – закінчила вона.

Нагадаємо, ввезення авто на "євробляхах" до України вже ускладнили. Тепер під час перетину кордону громадянин України, крім поданих до митної служби довіреностей від імені литовських компаній, чиї інтереси він представляє, повинен надати ще низку документів.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: