Вхiд на сайт
Авторизацiя

Угорщина запропонувала Україні створити міжурядову групу щодо "мовного" врегулювання

Угорщина запропонувала Україні створити міжурядову групу щодо "мовного" врегулювання
Це спровоковано законом України "Про освіту", з-за якого прокотилася хвиля обурення з Румунії, Угорщині та Молдові

Глава МЗС Угорщини Петер Сиярто заявив, що Угорщина запропонувала Україні створити міжурядову робочу групу, яка контролюватиме виконання висновку Венеціанської комісії стосовно закону України "Про освіту". Про це повідомляє прес-служба МЗС Угорщини.

"Наша мета - дати нам можливість повернутися до нашої політики, яка була побудована у випадку України на підтримці європейських та євроатлантичних інтеграційних процесів наших сусідів", - заявив Сиярто.

За його словами, Угорщина не зацікавлена в суперечці і хоче знайти остаточне рішення в цій ситуації.

"У групу повинні входити керівники міністерств, відповідальні за іноземні справи і освіта, а також представники угорської меншини в Україні для контролю за виконанням рішення Венеціанської комісії", - заявив Сиярто.

Нагадаємо, у вересні минулого року президент Петро Порошенко підписав закон України "Про освіту", прийнятий Верховною Радою України 5 вересня 2017 року. Він полягає в тому, що до старшої школи можна отримувати освіту мовою нацменшин. Потім можна вчити цю мову як окремий предмет.

Угорщина заявила про те, що не стане підтримувати зближення України з Європою до тих пір, поки закон не буде скасовано. У лютому Будапешт заблокував міністерське засідання НАТО.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: