Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сьогодні виповнюється 4 роки з дня обрання Президентом Порошенка

Сьогодні виповнюється 4 роки з дня обрання Президентом Порошенка
У п'ятницю виповнюється 4 роки від дня обрання Президентом Петра Порошенка. На позачергових виборах 25 травня 2014 року він був обраний у першому турі, отримавши 54,7% голосів виборців, передають Українські Новини.

Усього у виборах взяли участь 59,5% виборців (в 36 з 225 округів непідконтрольної частини Донбасу й анексованого Росією Криму вибори не відбулися взагалі), при цьому за Порошенка проголосувало найбільше виборців у всіх регіонах і в закордонному окрузі.

Інавгурація Порошенко відбулася 7 червня 2014 року.

Він є наймолодшим Президентом, оскільки Леонід Кравчук став главою держави в 57 років, Леонід Кучма - в 55, Віктор Ющенко - в 50, Віктор Янукович - в 59, а Порошенко - в 48 років.

Чергові вибори Президента мають відбутися 31 березня 2019 року.

Порошенко поки не коментує, чи збирається в них брати участь.

"Відповідно до Конституції кожен громадянин України, правда з деякими обмеженнями - який досяг 35 років, а мені є вже 35 років, - має право балотуватися в Президенти. Я думаю, що на сьогодні поки занадто рано говорити про склад потенційних президентських кандидатів", - сказав він на прес-конференції в травні 2017 року.

На останній прес-конференції в лютому він заявив, що буде ухвалювати рішення щодо балотування на другий строк після старту виборчої кампанії.

"Я 100% буду брати участь у президентських виборах - як виборець, точно буду голосувати. Рішення про участь у виборчій кампанії я буду приймати тоді, коли вона почнеться", - сказав він.

При цьому він запевнив, що не братиме участь у парламентських виборах, які мають відбутися 27 жовтня 2019 року, а після заявив, що не висуватиме свою кандидатуру від партії на президентських виборах.

"Найбільше ймовірно - я не буду висуванцем політичної партії. Я припускаю, що, якщо буде прийнято відповідне рішення, то звертатися по їхню підтримку - інше питання", - сказав він.

Нинішні рейтинги його й інших кандидатів або плани, якщо його не оберуть на другий строк, Порошенко коментувати не став.

"Я не розумію, про який план "Б" ви говорите. Я не програв у своєму житті жодної виборчої кампанії", - заявив він.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: