Вхiд на сайт
Авторизацiя

Головне – не отруїтися: як виявити нітрати в ранніх овочах і фруктах

Головне – не отруїтися: як виявити нітрати в ранніх овочах і фруктах
Свіжістю і запахом весни ранні овочі і перша полуниця так і ваблять покупців

Полуниця розміром з яблуко, молода картопелька калібром один в один. Редиска, помідори, огірки – прилавки вже ломляться від різноманітності ранніх овочів і фруктів, і це тільки початок. Тут головне – не отруїтися.

Де виростили огірки, які нібито з Херсона? Або картоплю, яка – написано, що українська, а насправді – пакистанська. Або та ж полуниця ...Чому вона велика, але несмачна? Чи є там нітрати і як їх виявити.

Свіжістю і запахом весни ранні овочі і перша полуниця так і ваблять покупців. Скучивши за вітамінами, ми не шкодуємо на них грошей. Але що насправді містять дари теплиць?

Які вони, сучасні прийоми вирощування скоростиглої продукції? Чому навіть на власних грядках можна отримати небезпечний урожай? І де краще купувати овочі – в супермаркеті, на стихійному ринку?

Навіть на дорогому ринку або в супермаркеті є ризик купити продукцію з перевищенням концентрації нітратів. Її можна зменшити, якщо потримати овочі в теплій воді. Але про всяк випадок, перші дари теплиць краще їсти потроху.

Раніше повідомлялося, що в Україні впали ціни на ранню полуницю і черешгю. На оптових ринках Західної України ціни на ці ягоди знижуються щодня. За тиждень їх вартість впала мінімум вдвічі. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного аналітиками "Інфо-Шувар". За даними фахівців, полуниця і черешня вже коштують в 1,5 раза дешевше, ніж рік тому.

Нагадаємо, крім фруктів і ягід, в Україні на початку травня зафіксовано зниження цін на частину продуктів, що входять до споживчого кошика. Втім, зниження цін на овочі експерти не чекають ще місяць-півтора – поки в продаж не надійде новий урожай коренеплодів.



Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: