Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті літні канікули можуть перетворитися на час епідемії для дітей

На Закарпатті літні канікули можуть перетворитися на час епідемії для дітей


На цьому наголошує очільник партії «Наш край» на Закарпатті Антон Громовий.

Тривожний дзвіночок, який нас попереджає про це, на жаль, маємо на Закарпатті. Днями новий спалах кору зафіксовано на Рахівщині, в селі Чорна Тиса. Там недугу зафіксували у десятків дітей.

«Це дуже тривожна тенденція. Якщо минулого року в Україні було зафіксовано 4 782 випадків кору, то тільки цьогоріч уже маємо понад вісім тисяч! І це тільки у 5-ти регіонах, серед яких – і Закарпаття. У нашій області з початку року захворіло понад дві тисячі людей. Більшість з них – діти. Останній випадок днями зафіксовано на Рахівщині. За інформацією обласного департаменту охорони здоров’я, йшлося про 36 хворих. Нині уже є інформація про збільшення кількості недужих. Та це – офіційні дані. Яка ситуація насправді – навряд чи ми дізнаємося від чиновників», – зауважив Антон Громовий.

До слова, сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рахівської РДА. Чиновники заявили про 50 хворих дітей, 44 – учні Чорнотисянської школи. Та зважаючи на такі показники захворюваності у школі чиновники вирішили не закривати заклад на карантин!

У партії «Наш край» наголошують на тому, що про наслідки низької імунізації населення попереджали посадовців ще минулоріч. Та урядовці тільки звітували про доставлені у регіони вакцини. Та, як можна констатувати зараз, це не сприяло зниженню рівня захворюваності. Навпаки нині стало очевидним, що Міністерство охорони здоров’я провалило кампанію з імунізації.

«Ця ситуація – особливо небезпечна, адже йдеться про здоров’я та навіть життя дітей. Попереду – літні канікули. Діти поїдуть до таборів відпочинку. Та цей період можу стати не приємним періодом відпочинку, а часом епідемій серед дітей», – резюмував Антон Громовий.

Партія «Наш край» вимагає розслідувати дії чиновників, які призвели до зниження темпів імунізації та збільшення кількості хворих на кір. Також політична сила закликає звільнити виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун та врешті призначити очільника міністерства.

Прес-служба Закарпатської обласної партійної організації
ПП «Наш край»


На Закарпатті літні канікули можуть перетворитися на час епідемії для дітей



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: