Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ефективність не доведена: Супрун розвінчала міф про популярні ліки

Ефективність не доведена: Супрун розвінчала міф про популярні ліки
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що українські пацієнти купують ліки, більшість з яких не працює належним чином. На її думку, всьому виною реклама ліків.

"Реклама - поганий порадник. Особливо, коли це реклама ліків, а її бачить не фахівець сфери охорони здоров'я, а людина, яка шукає спосіб легкого і миттєвого одужання", написала чиновник у себе на сторінці в Facebook.

За її словами, більше 50% від усього ринку спожитих ліків у 2017 році становлять медикаменти без доведеної клінічної ефективності. З 10 найпопулярніших препаратів, які найчастіше купували українці, тільки 3 є препаратами, які відносяться до категорії основних лікарських засобів. Решта - симптоматичні і супутні препарати, або ж такі, які не мають достатньої бази ефективності.

І дізналися пацієнти про ці ліки саме з реклами.

"Найгірше, що люди, які їх купували, могли відмовитися від дійсно необхідного лікування, адже за статистикою кожен другий пацієнт відмовляється від нього або відкладає його через брак коштів", - додала Супрун.

МОЗ розробило новий законопроект про рекламу лікарських засобів.

Реклама - поганий порадник. Особливо, коли це реклама...

Опубликовано Уляна Супрун 16 мая 2018 г.


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Віталік Терещенко 20 травня 2018 22:16
Не нравится 0 Нравится
Згоден. Не всі ліки є ефективними.
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: