Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Рахівщині провели отари овець на полонини

На Рахівщині провели отари овець на полонини
"Уквітчаний травень" приходить у кожен куточок мальовничих Карпат проводом отар овець на полонини. Гуцули це дійство називають міра або рєд, інша назва - мішання...

Урочисті проводи вівчарів Рахівщини на полонину – це вже добра давня народна традиція. Тому напередодні виходу на полонини, понад тридцять вівчарів Ясінянської та Богданської долини разом зі своїми міським, селищними, сільськими головами та громадськими активістами, зібралися на святкування в селищі Ясіня.

Весело та гучно громада Ясіня разом із селищним головою Едуардом Зелінським та музиками проводжали вівчарів на полонини у Ясінях. Запалили символічну вівчарську ватру, яка весь період для вівчарів є своєрідним оберегом на полонині. А гості, здалека і близька, насолоджувались неповторними краєвидами у самому «Серці Карпат» під рідні гуцульські співаночки у виконанні дитячого фольклорно-етнографічного колективу Ясінянської ДШМ.

На свято проводів чабанів завітав і Генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді Мірослав Мойжіта, який поздоровив присутніх зі святом та урочисто передав селищному голові Ясіня, Едуарду Зелінському, маловідомий широкому загалу фільм про Ясіня із словацького державного архіву. Поздоровленнями від народного депутата України Василя Петьовки, вівчарям передали помічники нардепа - Михайло Штефко та Степан Хома, які ватагам міцного здоров’я, родинного щастя, благополучного літування та щасливого повернення додому. Кожен вівчар - ватаг від народного депутата України Василя Петьовки отримав подяку за сумлінну працю та цінний подарунок. Завершились урочистості традиційним святковим обідом.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: