Вхiд на сайт
Авторизацiя

Нацбанк прокоментував зростання цін в Україні

Нацбанк прокоментував зростання цін в Україні
В НБУ очікують, що за 2018 рік інфляція опуститься нижче 10% і повернеться в цільовий діапазон до середини 2019 року.

Національний банк України (НБУ) за підсумками квітня підтвердив прогноз інфляції на 2018 рік у розмірі 8,9%, передає прес-служба Нацбанку.

Відзначимо, в річному вимірі – в порівнянні з квітнем-2017 – інфляція в квітні 2018 року становила 13,1%. Цей показник виявився нижчим за березневий і в цілому знижується щомісяця з початку 2018 року.

"За оцінками Національного банку, відхилення фактичної інфляції в квітні від прогнозу є незначним і може бути нівельоване в наступні місяці. До того ж, монетарні умови є поки досить жорсткими, щоб забезпечити поступове зниження споживчої інфляції відповідно до прогнозу Національного банку (8,9 % г/г на кінець 2018 роки) і її повернення до цільового діапазону в середині 2019 року", – говориться в коментарі НБУ щодо рівня інфляції в квітні.

При цьому квітневий показник дещо перевищив прогноз, опублікований в "інфляційному звіті" за квітень 2018 року – як вважають у Нацбанку, "в основному за рахунок впливу найбільш волатильних компонент".

Сьогодні


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: