Вхiд на сайт
Авторизацiя

Науковці розповіли, який вид спорту найбільше продовжує життя

Науковці розповіли, який вид спорту найбільше продовжує життяНауковці зазначили, що професійні заняття інтелектуальними видами спорту можуть підвищити тривалість життя, в середньому, на 7,7 року,
Про це повідомляє Корреспондент

Висновки австралійських вчених засновані на даних про тривалість життя понад 16 тисяч професійних шахістів, які отримували звання гросмейстера або займали призові місця на олімпіаді з 1950 років по теперішній час.

Автори відзначають, що очікувана тривалість життя загалом не відрізнялася для гросмейстерів та призерів і переможців олімпіад, і була вищою, ніж у звичайного населення.

Отримані результати автори роботи пов'язують, з одного боку, з тим, що професійна гра в інтелектуальний спорт вимагає підвищених розумових здібностей, а з іншого боку, з тим, що для поліпшення когнітивних показників шахістам, як і іншим спортсменам, необхідно вести здоровий спосіб життя.

Зрозуміло, зробити точні висновки про причини зв'язку між професійною грою в шахи і високою тривалістю життя не можна, і дослідженню не вистачає більш докладної бази даних, що включає, як мінімум, причину смерті шахістів.

Автори відзначають, що в майбутньому дослідникам необхідно докладніше вивчити цей зв'язок, підійшовши до збору даних настільки ретельно, наскільки це можливо.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: