Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді підсумують підготовку Інтегрованого плану управління басейном Тиси

В Ужгороді підсумують підготовку Інтегрованого плану управління басейном Тиси
11 травня 2018 року в Ужгороді відбудеться семінар, присвячений питанню розв'язання екологічних проблем української частини басейну річки Тиси. Це буде вже четверта за ліком і фінальна зустріч із підготовки Інтегрованого плану управління басейном річки Тиси.

На заході відбудеться презентація експертних висновків щодо актуальних проблем басейну р. Тиси. Крім того, всі учасники семінару матимуть змогу ознайомитися з Національним планом управління басейном р. Тиси. На зустрічі буде підбито підсумки попередньо проведених заходів, усі залучені організації нададуть свої фінальні пропозиції.

Місце проведення: м. Ужгород, вул. Верховинська, 38, конференц-зала готелю «Прага».

Початок реєстрації учасників: 09:30 за київським часом.

Організатори семінару — асоційовані партнери проекту в Україні:

Державне агентство водних ресурсів України та Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса (БУВР Тиса) в Закарпатській області.

Доповідачі:

- начальник БУВР Тиса В. Чіпак;
- начальник відділу використання водних ресурсів і моніторингу вод БУВР Тиса Е. Осійський;
- експерт проекту JOINTISZA О. Денищик.

Нагадаємо, що обговорення із зацікавленими сторонами екологічних аспектів управління басейном р. Тиси є невід'ємною частиною проекту «Посилення координації між плануванням управління річковим басейном і попередженням ризику затоплення задля покращення стану водних ресурсів басейну р. Тиси» (JOINTISZA), який здійснюється в рамках Дунайської Транснаціональної Програми ЄС (детальніше про проект: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/jointisza).

Проект JOINTISZA фокусує свою увагу саме на координації зусиль, спрямованих на управління річковим басейном і його захист від затоплення. Відтак упродовж 2017–2019 років асоційовані партнери проекту братимуть участь у розробці оновленого Інтегрованого плану управління басейном р. Тиси. Єдиний для п'яти країн (України, Угорщини, Румунії, Словаччини та Сербії), цей план дозволить застосувати комплексний підхід до розв'язання проблем у басейні, а також залучити фінансування для реалізації запланованих заходів.

Перше обговорення в Ужгороді відбулося в лютому 2018 року й було присвячене екологічним проблемам басейну річки Уж. На другій зустрічі в Мукачеві були порушені проблемні питання басейнів річок Латориця та Боржава, а на третьому семінарі в Тячеві обговорювали екологічні проблеми верхнього басейну Тиси.

Довідка:

Державне агентство водних ресурсів України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства та гідротехнічної меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів.

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса є бюджетною неприбутковою організацією і належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади у галузі розвитку водного господарства і меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів – Державного агентства водних ресурсів України.

БУВР Тиси у межах своїх повноважень відповідно до законодавства забезпечує у межах басейну р. Тиса реалізацію державної політики у сфері управління, використання, збереження та відтворення водних ресурсів, розвитку водного господарства, експлуатації водних об'єктів, гідротехнічних споруд, державних меліоративних систем, вирішує разом з органами виконавчої влади та іншими організаціями, установами, підприємствами питання забезпечення населення і галузей економіки водними ресурсами.

Контакти:
Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса
м. Ужгород, Слов'янська набережна, 5
Контактна особа: Світлана Ребрик,
+38 (0312) 61 28 53,
rebryks@buvrtysa.gov.ua


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: