Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді побудують першу церкву Київського патріархату

В Ужгороді побудують першу церкву Київського патріархату
Раніше люди ходили до о.Сергія, протоієрея, настоятеля Храму Преображення, військового капелану від Чопського прикордонного загону, він проводив службу в капличці на території біля військової частини по вул. Лавріщева.

Вірників стало дуже багато, сюди почали приходили багато ужгородців та військових. Так, вже кілька років тому постало питання будівництва невеликого храму. І от тепер, справа врешті зрушила з місця, пише Ужгородський прес-клуб.

—Тоді було рішення Президента виділити ділянки конфесіям, які цього потребують. На той час ми не мали ділянки. І завдяки тій «відзлизі» після революції, отримали, - розповів о.Сергій. Нам виділили, невелику територію на перехресті вул.Лавріщева та заїзду на прибудинкову територію.

Через деякий час було розроблено проект який затвердили, а початку будівництва чекали 10 років. За цей час було зібрано кошти від меценатів. Це має бути гарний величний храм.

Перший етап планують завершити за 2-3 місяця, його вартість близько 1 млн.грн. Далі – знову пошук і збір коштів. Але о. Сергій впевнений, що разом громада зведе храм за кілька років.

За словами мецената Юрія Бережника при підтримці людей, церкву можна завершити за 3 роки.

— Мене не те, що дивує відсутність в Ужгороді православної церкви Київського патріархату, це мене шокує. Тому маю намір брати активну участь у побудові першого храму Київського патріархату. Треба цю ситуацію виправляти, до чого закликаю приєднатися всіх інших свідомих жителів міста та області, - каже підприємець.

Отець Сергій вважає, що це великий крок у майбутнє, який має реальні перспективи.

— До кінця наступного місяця питання надання Томосу про автокефалію має бути вирішено позитивно. Є хороші перспективи, розуміння того, що це має відбутися. Офіційно це має статися на святкуванні Хрещення України- Русі у липні, - каже свяенник.

На Закарпатті 30 громад Української православної церкви Київського патріархату, церков набагато менше. В Ужгороді є 3 каплиці, і це дійсно буде перший храм.

За дослідженнями Центра Разумкова, щодо релігійних уподобань українців. Довіра до Київського патріархату піднімається, складає 37%, 20% не довіряють жодній конфесії. Це можуть бути у перспективі і наші вірники,- каже о.Сергій.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: