Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні перейменують дві області

В Україні перейменують дві області
У рамках закону про декомунізацію в Україні мають перейменувати Дніпропетровську та Кіровоградську області. Про це заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В'ятрович.

"Перейменовано близько тисячі, залишилося ще 9 населених пунктів, які ми виявили. На черзі перейменування двох областей. Для цього необхідно внести зміни в Конституцію. Наскільки нам відомо, вже зібрано необхідну кількість депутатських підписів для того, щоб запустити цей процес",– сказав він.

Окрім того, в Україні можуть скасувати зайві вихідні, якщо святкові дні припадають на суботу або неділю.

Зазначимо, із 21 травня 2015 року в Україні діє закон про декомунізацію, який забороняє радянську символіку і засуджує комуністичний режим. Згідно з ним, має бути перейменовано всі вулиці і населені пункти, назви яких пов'язані з комуністичним режимом, а також демонтовано пам'ятники тоталітарної епохи.

Нагадаємо, 19 травня 2016 року Верховна Рада проголосувала за перейменування міста Дніпропетровськ у Дніпро. За відповідний проект постанови проголосували 247 народних депутатів. Однак для зміни назви області потрібно вносити зміни в Конституцію України.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: