Вхiд на сайт
Авторизацiя

Понад півтори сотні одиниць зброї утилізувала закарпатська поліція на заводі в Ужгороді

Понад півтори сотні одиниць зброї утилізувала закарпатська поліція на заводі в Ужгороді
У ході виконання наказу МВС про знищення зброї поліція Закарпаття утилізувала 178 одиниць зброї, вилученої у рамках кримінальних проваджень та прийнятої на утилізацію під час місячника добровільної здачі зброї.

Робота правоохоронних органів України полягає не тільки у розкритті злочинів та притягненні винних до відповідальності.

На поліцію серед іншого покладено і ряд превентивних функцій, які, згідно з чинним законодавством, вона має виконувати у визначеному порядку та за затвердженими інструкціями.

Регулярними є і виїзди правоохоронців на знищення зброї та боєприпасів.

На Закарпатті ця процедура не викликає суттєвих незручностей. Важливу роль у цьому відіграє зручне розташування заводу, де є необхідне для переплавлення сталі обладнання. Йдеться про завод «Турбогаз», що розташований в Ужгороді. Співпраця між Головним управлінням Нацполіції в Закарпатській області та «Турбогазом» триває уже не перший рік, а тому питання – де саме утилізувати арсенал – не викликає труднощів.

Сьогодні відповідна комісія, до якої увійшли представники спеціалізованих служб Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, проконтролювала та задокументувала процедуру знищення тут 178 одиниць зброї. Йдеться про арсенал, вилучений правоохоронцями з обігу у ході проведення обшуків, на місцях злочину, чи виданий громадянами під час місячників добровільної здачі зброї у 2017-му.

Серед знищеного – 15 одиниць одноствольної зброї, 19 – двоствольні, 77 одиниць зброї несмертельної дії (йдеться про револьвери, газові пістолети) та спецзасобів. Крім того, до плавильної печі помістили 5 обрізів та 62 одиниці холодної зброї.

При температурі понад 1600 градусів Цельсія весь асортимент вилученого переплавили на метал. Саме така температура, згідно з інструкцією, є ідеальною для знищення зброї, адже після переплавлення у спеціальній печі арсенал уже не можна відновити чи переробити.

До слова, все знищене сьогодні поліція краю вилучила у громадян за період 4 кварталу 2017 року. Зброя, яку утилізували, уже не є речовими доказами, а слідство у справах, де вона фігурувала – завершено, інформує Відділ комунікації поліції Закарпатської області.


Понад півтори сотні одиниць зброї утилізувала закарпатська поліція на заводі в Ужгороді
Понад півтори сотні одиниць зброї утилізувала закарпатська поліція на заводі в Ужгороді



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: