Вхiд на сайт
Авторизацiя

Поєднання культур: на Закарпатті "відгримить" СлободаКульт

Поєднання культур: на Закарпатті "відгримить" СлободаКульт
Уже наступного тижня на Закарпатті розпочнеться культурний форум СлободаКульт, який покликаний "поєднати" між собою різні регіони країни.

Анастасія Багаліка: Форум почнеться за кілька тижнів на Закарпатті. Розкажіть деталі.

Ольга Сагайдак: Це один з низки форумів, які покликані побудувати культурні містки між різними регіонами України. Попередні форуми були присвячені Донбасу. Було два форуми ДонКульт у Києві та Львові потім ГаліціяКульт в Харкові. Четвертий форум буде про Слобожанщину на Закарпатті. Ми сподіваємося, що з часом перезнайомимо всі регіони між собою. Просто так виходить, що ці регіони знаходиться на кордонах. Форум ДонКульт був першою реакцією на те, що відбувалося на Донбасі. Далі ми зрозуміли, що надто мало знають протилежні регіони один про одного, відповідно мало чим можуть дорожити. «Прикордонність» впливає на вибудовування культури всередині регіону. Про досвіди прикордоння і говорять наші форуми.

Анастасія Багаліка: ДонКульт, зокрема, говорив і про сепаратизм. Сепаратизм в головах людей, часто це пов’язано зі скрутною економічною ситуацією і браком усвідомлення, чим можна дорожити в країні

Ольга Сагайдак: Так, ми про сепаратизм будемо говорити і цього разу. У нас буде дискусія і про сепаратизм, і про мультикультурність, і про те, що Закарпаття, яке платить через гори податки і сприймає через гори директиви, великою мірою орієнтоване на Захід, звідти приходять певні блага, Слобожанщина теж сприймала дуже багато благ від свого східного сусіда. Сепаратизм в головах людей, часто це пов’язано зі скрутною економічною ситуацією і браком усвідомлення, чим можна дорожити в країні. Анастасія Багаліка: Ви зрозуміли цей феномен, що регіон, орієнтований на Захід, піддається російській пропаганді?

Ольга Сагайдак: Я би не сказала, що на Закарпатті так вже сильно відчувається вплив російської пропаганди. Я думаю, що Закарпаття дуже автономне, воно саме собі міркує свою долю. Більшість цих міркувань пов’язані з Угорщиною, Словаччиною.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: