Вхiд на сайт
Авторизацiя

Населення України до кінця століття скоротиться на 36% - прогноз ООН

Населення України до кінця століття скоротиться на 36% - прогноз ООН
До кінця XXI століття чисельність населення України може скоротитися на 36%, пише Bloomberg з посиланням на прогноз ООН.

Фактори, які впливають на депопуляцію в Україні та інших країнах Східної Європи, - низькі доходи, повільний приріст населення і негативне ставлення до іммігрантів. На тлі того, що до України іммігрує мало людей, самі українці емігрують із країни. За даними ООН, зараз за кордоном проживають 11% українців.

Агентство зазначає, що така тенденція властива більшості країн Східної Європи та Балтії. Так, населення Молдови до 2100 року може зменшитися на 51%, Латвії - на 41%, Литви - на 34% а Естонії - на 32%. Кількість жителів Росії до кінця століття скоротиться на 13%.

Нагадаємо, за даними Держстату, чисельність населення України на 1 грудня 2017 року становила 42,4 млн осіб.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: