Вхiд на сайт
Авторизацiя

Скільки коштує життя в Україні порівняно з європейськими країнами

Скільки коштує життя в Україні порівняно з європейськими країнами
Журналісти порівняли українські ціни на оренду житла, оплату комунальних послуг та інтернету, обід в ресторані, купівлю продуктів і проїзд у транспорті з цінами в європейських країнах.

Як нещодавно повідомлялося, Україна опинилася в трійці лідерів серед найдешевших країн світу згідно з дослідженням The Cost of Living Around the World 2018, яке базується на індексі Numbeo.

У рейтингу враховувалося багато різних факторів, серед яких була вартість оренди та купівлі житла, абонемент в спортзал, оплата комунальних послуг, проїзд на міському транспорті, придбання продуктів харчування в недорогих ресторанах.

За підсумком, найдешевшими країнами виявилися Пакистан, Єгипет і Україна. Так, за даними Numbeo, середня зарплата в Україні вийшла в районі 6827 грн (263 дол.), комунальні послуги з розрахунку на 80 кв. м. – 2389 грн (92,23 дол.), проїзд в транспорті – 5 грн (0,19 дол.), оренда однокімнатної квартири – 8 253 грн (318 дол.) на місяць. Середня ціна на страву в недорогому закладі виявилася всього 100 грн (3,8 дол.), а ціна на капучіно – 23 грн (0,88 дол.).

ЗМІ порівняли вартість базових послуг і речей в Україні та країнах Європи, і виявилося, що майже скрізь вартість життя на 150% більша, ніж у нашій країні.

Так, наприклад, чашка капучіно в Польщі обійдеться в 2,3 дол., страва в ресторані – 5,9 дол., проїзд в транспорті – 1 дол., за комунальні послуги доведеться заплатити 184,8 дол., а за оренду однокімнатної квартири – 534 дол. Водночас, середня зарплата там досягає 971 дол.

Найбільша різниця вийшла зі Швецією та Францією. У Франції вартість життя на 196,96% перевищує українські показники. Середня зарплата там становить 2 350 доларів, оренда однокімнатної квартири ближче до центру міста – 834 дол., оплата комунальних послуг – 165 дол., проїзд в транспорті – 1,98 дол. Пообідати в ресторані там можна в середньому за 14,84 дол., а чашка капучіно буде коштувати 3,26.

Зі Швецією теж суттєва різниця – у 184%. Середній заробіток там становить 2613 долари, оренда квартири буде коштувати 909 дол., а от комунальні послуги тут навіть дешевші, ніж в Україні – 78,4 долара. Одна страва в ресторані коштує близько 12 дол., а чашка капучіно аж 4,11 дол.

Цікаво відзначити, що в Україні дуже дешевий інтернет. Якщо в Німеччині за місяць користування безлімітним інтернетом потрібно віддати більш ніж 34 долари, в Греції – 31 долар, в Польщі – 14,8, то в Україні користування інтернетом коштує всього 4,19 долара на місяць.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: