Вхiд на сайт
Авторизацiя

Sakura Wine 2018: в Ужгороді відбудеться весняний фестиваль вина

Sakura Wine 2018: в Ужгороді відбудеться весняний фестиваль вина
У кінці квітня Ужгород традиційно потопає у цвітінні сакур. Саме на цей період припадає найбільший потік туристів у місті, вулиці наповнюються щасливими посмішками, щирим захопленням та найприємнішими враженнями. Що може ще більше підкреслити таку чудову атмосферу? Звісно ж тематичне рожеве вино!

Саме тому, вже 21-22 квітня на ужгородців та гостей міста чекатиме ІІ фестиваль вина Sakura Wine 2018. Захід відбудеться за підтримки КОМІНВЕСТБАНКУ у рамках проведення найочікуванішого фестивалю весни «Сакура-фест». Про цікавинки та принади винного свята розповідає головний організатор Ольга Тоічкіна.

Пані Ольга, минулоріч Ви започаткували проведення свята. Як виникла ідея?

Ми відкрили нову сторінку в історії ужгородських фестивалів. Дати вибрали не випадково: це пік цвітіння сакур, що приходиться якраз на кінець квітня - тоді в місті неймовірно гарно, тепло і його відвідує багато туристів.

Головна ідея фестивалю – це свято для ужгородців та гостей міста, де в одному місці можна зібрати якісну їжу та вино, відчути закарпатський колорит та гостинність.

Sakura Wine – це можливість не лише продегустувати або придбати сонячний напій, але і дізнатися про нього багато нового. Винороби-учасники мають можливість прочитати тематичні лекції про свою продукцію, познайомити гостей фестивалю з історією своєї справи. Закарпаття – це регіон з дуже цікавим винним минули і, ми впевненні, з перспективним майбутнім.

А чи популярне рожеве вино у нашому краї?

На Закарпатті, де панує помірний клімат, більш придатні для вирощування білі сорти винограду. У цьому специфіка області подібна з австрійськими, словацькими, угорськими та німецькими виноробними територіями.

Рожеве вино ж одержують з червоних сортів, однак особливості його отримання ідеально підходять для Закарпаття – рівня дозрівання ягод цілком вистачає.

Це літнє легке вино, яке є універсальним - його можна запропонувати як до риби чи морепродуктів, так і до м'яса чи овочевих страв. Крім того, рожеве вино сьогодні значно меншою мірою піддається фальсифікації, ніж інші вина.

Хороші приклади виробництва такого вина є й на Закарпатті. Сподіваюся ця справа й надалі розвиватиметься і рожеве вино стане літнім трендом у краї, тим більше, що туристичною родзинкою області є цвітіння сакур. Саме рожеве вино стане центральною темою феcтивалю.

Які цікавинки чекають на фесті у цьому році?

Як і минулого року, ми обрали серед учасників фестивалю кращих з кращих, тих, хто дійсно виводить виробництво вин в Україні на якісно новий рівень. Ми ламаємо стереотипи про те, як слід проводити такі фестивалі. Наприклад, на пластиковий посуд у нас найсуворіша заборона, дегустувати та коштувати вино слід виключно із скляних бокалів.

Відкриватиме фест оркестр поліції, на заході буде встановлено символічний «рожевий» дрес-код та розігруватимуться призи.

Новинкою цьогорічного Sakura Wine буде виступ під відкритим небом популярних гуртів Триставісім та Чаламада, які створюватимуть неймовірну драйвову атмосферу та настрій, а годуватимуть наших гостей фестивалю улюблені всіма CimborákUngvár - справжні майстри своєї справи.

Відомо, що у вас є багато однодумців, хто допомагає Вам реалізувати ці проекти?


Це просто неймовірно, як багато людей підтримують нашу ідею, допомагають реалізувати спільні задуми та зробити фестиваль якісним та корисним. Ми щиро вдячні нашим партнерам, єдиному закарпатському банку -КОМІНВЕСТБАНКУ, туристичній компанії «ТezTour», Ужгородській міській раді та усім небайдужим людям, яких об’єднує любов до рідного міста та чудового напою.

Бажаємо вдалого проведення заходу!

Щоб не пропустити яскраву подію цієї весни - підпишіться на неї у мережі ФЕЙСБУК за посиланням: www.facebook.com/events/2215259698701382/

Sakura Wine 2018: в Ужгороді відбудеться весняний фестиваль вина

Sakura Wine 2018: в Ужгороді відбудеться весняний фестиваль вина
Sakura Wine 2018: в Ужгороді відбудеться весняний фестиваль вина



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: