Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті відкрили інформаційно-навчальний центр з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії

13 квітня у Мукачеві відбулося урочисте відкриття інформаційно-навчального центру з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії. Це спільний проект Українського пелетного союзу, Мукачівської міської ради, Українського союзу промисловців та підприємців, який реалізується за підтримки Держенергоефективності. Партнером у реалізації проекту виступив й єдиний закарпатський банк - КОМІНВЕСТБАНК.
На Закарпатті відкрили інформаційно-навчальний центр з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії

«Перехід до «зеленої» енергетики, як важливий крок у покращенні екологічної ситуації на планеті, сьогодні популяризується в усьому світі. Розвинуті країни значними темпами переходять на вироблення електроенергії з води, сонця, вітру, біомаси, відмовляючись від традиційних викопних джерел енергії. Не менш важливим питанням залишається й енергозбереження. І від того, наскільки кожна людина буде розуміти ці проблеми і вживати заходів щодо їх вирішення залежить й загальний результат – а це не багато, не мало – наше майбутнє і майбутнє наших дітей. Саме тому відкриття такого центру на часі і покликане створити умови для розвитку ідей «зеленої» енергетики на Закарпатті», - каже начальник Мукачівського відділення КОМІНВЕСТБАНКУ Шкиртюк Оксана.

Серед завдань центру - підвищення обізнаності усіх верств населення, молоді, ОСББ, представників бізнесу щодо переваг ефективного використання енергоресурсів та відновлюваних джерел енергії, а також технологічних та фінансових інструментів для успішного впровадження проектів.

У рамках відкриття центру учасники заходу мали можливість відвідати підприємства та установи, які вже використовують відновлювані джерела енергії. Зокрема, організовано виїзд на підприємство "Fischer", де два котли на біопаливі забезпечують енергією виробничий процес. Тут відмовилися від використання природнього газу, як джерела енергії та перейшли на альтернативний вид палива – деревину, що є залишковим продуктом фанерного виробництва.

Також на підприємстві використовують економайзери, що призводить до зменшення викидів в атмосферу, та спрямовуює теплоенергію для обігріву промислових приміщень. Компанія перейшла на енергозберігаючі системи освітлення, впровадила системи очищення води для багаторазового її використання у технологічних процесах, встановила на електродвигунах перетворювачів, що забезпечують оптимальне використання електроенергії.
Побували учасники семінару і на заводі з виготовлення соку. У роботі заводу використовують віхрьовий пальник потужністю 2 МВт власного виробництва. Відвідали учасники заходу й освітні заклади Мукачева, які опалюються твердопаливними котельнями - ЗОШ № 7 та ДНЗ № 25
Окрім того о 16:30 у Мукачівській міськраді провели "круглий стіл" на тему "Енергоефективність та відновлювальні джерела енергії в муніципальному секторі".

Сподіваємося, що відкриття центру та популяризація позитивних прикладів використання відновлюваної енергетики та систем енергозбереження стануть засадами енергетичного майбутнього Закарпаття, сприятимуть його розвитку та покращення екології.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: