Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українські школярі здобули три золоті медалі на Пекінському міжнародному конкурсі юнацької наукової творчості

Українські школярі здобули три золоті медалі на Пекінському міжнародному конкурсі юнацької наукової творчості
Українські школярі, члени Малої академії наук здобули три золоті медалі на Пекінському міжнародному конкурсі юнацької наукової творчості та бронзову медаль на Міжнародному фестивалі інженерних наук і технологій I-Fest в Тунісі.

Про це йдеться в повідомленні Київської МАН.

Золоті медалі в Пекіні отримали Максим Палладін, учень 11 кл. спеціалізованої школи №124 м. Києва, Даніела Гайчук, учениця 11 кл. гімназії біотехнологій №177 м. Києва, і Амалія Кирилова, учениця 11 кл. спеціалізованої школи №162 м. Харкова.

З 2007 року вихованці МАН з Києва отримують медалі на Пекінському конкурсі, всього було отримано 27 золотих, 7 срібних медалей.

Крім того, вихованець відділення хімії та біології Київської МАН Микола Іванченко представив на Міжнародному фестивалі інженерних наук і технологій I-Fest в Тунісі науковий проект "Виробництво адсорбенту для нафти і нафтопродуктів у водному середовищі на основі гідрофобізованого перліту", за який отримав бронзову медаль.

Розробка цінна своєю практичною складовою, оскільки дає змогу не тільки зберегти природу в разі техногенної катастрофи, але і мінімізувати збитки в разі витоку нафти.

Цього року захід у Тунісі зібрав 160 делегатів, які представляли 21 країну світу, серед них - США, Канада, Індія, Китай, Данія, Франція, Колумбія.

Київська Мала академія наук України утворена в 2010 р. за ініціативою Президії МАН України та Головного управління освіти і науки м. Києва, згідно з рішенням сесії Київської міської ради.

Основним завданням Київської МАН є організація і забезпечення навчально-виховного процесу учнівської молоді міста Києва з дослідно-експериментальним напрямами позашкільної освіти, координація науково-дослідної діяльності учнів, створення умов для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяння нарощуванню наукового потенціалу країни.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: