Вхiд на сайт
Авторизацiя

Найбільше декаларацій підписано на Закарпатті та у Києві

Найбільше декаларацій підписано на Закарпатті та у Києві  У рамках програми «Обери лікаря» пацієнти і медики вже підписали понад 305 тис. декларацій.
Про це віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив під час селекторної наради з питань впровадження медичної реформи.


"Станом на ранок сьогоднішнього дня, 10 квітня, уже підписано понад 305 тис. декларацій. Таким чином, це люди, які вже обрали свого лікаря, терапевта, педіатра або сімейного лікаря, і на сьогоднішній день понад 1030 закладів охорони здоров'я по всій Україні приєдналися до нашої системи . В кожній області вже на сьогодні є міста, де громадяни можуть підписати відповідні декларації", - сказав Розенко.

Віце-прем’єр-міністр уточнив, що найбільше декларацій підписано у Закарпатській (понад 27 тис.), у Києві (більш як 27 тис.), у Донецькій (понад 20 тис.), у Чернівецькій (понад 14 тис.), Полтавській (більш як 14 тис.).

"Найменша кількість декларацій сьогодні підписана в Херсонській, Черкаській, Рівненській, Сумській, Чернігівській областях", - зазначив він, додавши, що у цих областях підписано від 100 до тисячі декларацій.

Розенко наголосив, що перед урядом та органами місцевої влади стоїть завдання забезпечити можливість людям обрати своїх лікарів, а також підключити медзаклади до Національної електронної системи охорони здоров’я.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня в рамках медичної реформи в Україні розпочалася національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї», в рамках якої громадяни можуть обрати терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарів, заклади яких підключились до електронної системи охорони здоров’я. За даними МОЗ, усі послуги, які надають ці лікарі, будуть 100% покриватися з державного бюджету. З 2018 року заклади первинної медичної допомоги, які уклали контракти з Національною службою здоров’я України, мають отримувати фінансування за новою моделлю — щорічну фіксовану виплату за обслуговування кожного пацієнта, з яким лікарі цього закладу підписали декларації.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: